Bebek, Yapılan Aşıdan 1 Gün Sonra Öldü

Bursa'da bir bebek aşı yapıldıktan sonra hayatını kaybetti.

SAĞLIK - 2014-12-26 17:36:56

Bursa Gemlik İlçesi'nde 2 aylık bebek aşı yapıldıktan bir gün sonra yaşamını yitirdi.

 

Bebeklerin ikinci aylarından itibaren vuruldukları karma aşısı için doktora giden 2 aylık Melisa'nın ailesi kızına aşı yaptırdıktan sonra evlerine döndü.Aile akşam saatlerinde bebeklerinin hafif ateşlendiği farketti. Minik kızın ertesi gün nefes alamadığını ailesi farketti.

 

Olayın şokunda olan anne Fatma Yurtlu, sabah bebeğini emzirdiğini ancak eşi Mahmut Yurtlu'nun işe giderken bebeğinin kusmuş olduğunu gördüğünü anlattı. Acılı anne, bebeğini hemen Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede yapılan muayeneler ardından minik Melisa'nın öldüğü tespit edildi.

 

Perşembe günü ayrı ayrı 3 aşı yaptırılan minik Melisa'nın ölüm sebebinin aşı olduğunu düşünen ailenin aksine yetkililer aşının bebeğin bünyesine göre düzenlendiğini ve doğrudan ölüme neden olabileceği ihtimalinin oldukça düşük olduğunu söyledi.

 

Melisa Yurtlu'nun cansız bedeni kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için ve toknoloji ike kan testlerinin yapılması için, polis ve nöbetçi savcının incelemeleri ardından Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Günün Diğer Haberleri