İlker Başbuğ İfade Veriyor

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ: "Türk Ordusu ve personelini hedef alan soruşturmalarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım"

SİYASET - 2014-12-29 10:28:31

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral ilker Başbuğ ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gitti. Başbuğ "Ergenekon'da kumpas" iddiaları ile ilgili olarak "müşteki" sıfatıyla ifade verecek.

 

İlker Başbuğ Twitter'da da "Türk Ordusu ve personelini hedef alan soruşturmalarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" açıklamasında bulundu.

 

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'den elde edilen bilgilere göre, öncelikle Başbuğ, İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunacak. Ardından ise, "Ergenekon'da kumpas" iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma için savcı Mesut Erdinç Baygan'a 'müşteki' sıfatıyla ifade vererek sorumlular hakkında suç duyurusunda da bulunacak.

 

Ergenekon soruşturma ve davaını yöneten hakim ve savcılara ilişkin de suç duyurusunda bulunacak olan Başbuğ'un, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerine de ifade vereceği bildirildi.

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Başbuğ'un adliyeye giriş yaptığı protokol kapısında, özel güvenlik görevlileri basın mensuplarının görüntü almasını engelledi.

 

TWİTTER HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

İlker Başbuğ günle ilgili olarak Twitter hesabından "Bugün Çağlayan adliyesine gidip Türk Ordusu ve personelini hedef alan soruşturmalarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde bir açıklama yaptı.

Günün Diğer Haberleri