Diva Son Yolculuğunda

Zaturre teşhisi ile tedavi gördüğü hastanede pazar günü hayata veda eden Türk sanat müziğinin duayeni Müzeyyen Senar, son yolculuğuna uğurlanıyor.

GÜNCEL - 2015-02-10 12:46:35

Tedavi gördüğü hastanede 97 yaşında hayatını kaybeden Müzeyyen Senar, Bebek Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı ardından toprağa verilecek.

 

Senar'ın cenaze töreninde kızı Feraye Işık ve oğlu Ömer Işıki taziyeleri kabul ederken, divanın sanatçı dostları ve yakınları da Bebek Camisi avlusunda. Divanın kızı Feraye Işık; "Annem çok güzel anılar bıraktı. Benim için ölmedi, onu çok özleyeceğiz. Türk halkının büyük kaybı" diye açıklama yaptı.

 

Sanatçının yakın dostu Muazzez Abacı, Senar'ın tabutu başında duran fotoğrafını öperken gözyaşlarına hakim olamadı. Abacı'nın ayakta zorlukla durduğu gözlerden kaçmadı. 

 

Müzeyyen Senar'ın vefatı ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik; “Sanatçı kimliği ve hayat verdiği birbirinden güzel eserle gönlümüzde müstesna bir yer bulan Müzeyyen Senar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Sanat müziğimizin duayen isimlerinden Senar, 97 yıllık ömrüne onlarca unutulmaz eser sığdırdı. Sanatımıza yaptığı hizmetler ve ardında bıraktığı eserlerle her zaman sevgi ve şükranla anılacaktır.

Büyük sanatçıyı son yolculuğuna uğurlarken merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.” mesajını yayınladı.

 

Divanın cenazesi yapılan tören ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

 

Günün Diğer Haberleri