İstanbul'da Kar Yağışı Ne Kadar Devam Edecek?

İstanbul'da başlayan kar yağışı devam ederken bu yağışın ne kadar süreceği merak konusu.

YAŞAM - 2015-02-10 20:53:25

Öğleden sonra İstanbul'da Anadolu yakasında daha etkili olan kar yağışının yarın akşama kadar devam edeceği düşünülüyor. Geceden bu yana İstanbul'da devam eden kar yağışının bugün öğleden sonra özellikle Anadolu Yakası'nda fırtına şeklinde görüleceği Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı. Açıklamalar doğru çıktı. Sulu kar şeklinde olan yağış İstanbul'un yüksek kesimlerinde yoğun olarak devam ediyor.

 

Anadolu Yakası'nda Pendik, Kartal, Sancaktepe, Sultanbeyli, Maltepe ve Ümraniye'de daha yoğun olan kar yağışı sebebiyle ara yollarda trafikte sıkıntılar yaşanırken ana arterlerde yollar açık. Ayrıca E-5 ve TEM'de de kar yağışının görüş mesafesini düşürmesinden dolayı trafikte yoğunluklar görülmekte.

 

Avrupa Yakası'nda da Taksim'de oldukça etkili olan kar yağışı bazı zamanlarda tipiye dönüştü. Kentin ciddi şekilde düşen hava sıcaklıkları termometrede 0-1 dereceleri gösterdi. Yoğun kar yağışı sebebi ile ekipler hazır şekilde bekletilirken, zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar tarafından tuzlama çalışmaları da yapıldı.

 

Kar yağışının Anadolu Yakası'nda daha etkili olacağı ve kent genelinde de bu yağışın yarın akşama kadar aralıklarla süreceği açıklanırken, kar kalınlığının da yüksek kesimlerde 15-20 cm arasında olması bekleniyor. Bu kalınlık sahil bölgelerinde 5 cm'ye kadar görülebilecek.

 

Kentte sıcaklığın sıfırın altına düşmesi beklenirken, yarın gündüz sıcaklık 2 derece olabilecek.

 

Yetkililer ise, hava şartlarından dolayı sürücülerin kar lastikleri olmadan trafiğe çıkmamalarının, vatandaşların da mümkün oldukça toplu taşıma araçlarını kullanmalarının daha uygun olacağı uyarısını yaptı.

Günün Diğer Haberleri