Yangın kontrol altına alındı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Köyiçi Mezarlık mevkisinde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede çevre mahallelere de sıçrayan orman yangını gece boyunca devam etti. Yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle güçlükle kontrol altına alındı.

YEREL - 2014-08-23 10:09:17

Muğla'da Milas ilçesine bağlı Köyiçi Mezarlık mevkisinde gece saatlerinde bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın kısa sürede etrafa yayıldı. Milas ilçesine bağlı Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayıp, Türkevleri ve Çökertme mahallelerine de sıçrayan orman yangın gece boyunca devam etti. Çıkan yangında 600 hektar ormanlık alan zarar gördü.

 

Bölgede ekipler karadan yangını söndürmeye çalıştı. Öte yandan yangının Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşmaması için mücadele veren yer ekiplerine, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale ekipleri de destek vermeye başladı.

 

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara da keşif helikopteriyle gökyüzünden hava araçlarını yönlendirdi. Yangın, 4 uçak, 8 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz ve orman yangını söndürme işçisiyle de karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Elmalı, Dikmenasarı ve Kabaçam mevkisine sıçrayan yangı güçlükle kontrol altına alındı.

 

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Akçakaya mahallesi yakınlarında başlayan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Günün Diğer Haberleri