Muharrem İnce meydan okudu

Yalova Milletvekili Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında adeta meydan okudu. Köşe yazarlarından, CHP’deki sisteme kadar eleştiriler yapan İnce, Türkiye’deki sistemin kurultay sonrası değişeceğini iddia etti.

SİYASET - 2014-08-23 10:43:20

Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP'de, 18. Olağanüstü Kurultayda genel başkanlığa aday olmasının ardından çalışmalarını hızlandırdı. İnce tarihi Yürüyen Köşk'te düzenlediği basın toplantısında, "kazanamaz" diyenlere çok güldüğünü vurguladı.

 

Yalova örgütünün tamamına yakınının kendisine destek verdiğini söyleyen İnce, dün Bursa'da olduğunu ve Bursa ile birlikte Adana, Yalova, Kastamonu gibi birçok ilde imza topladığını ve hepsinde önde olduğunu ifade etti.

 

"SAYARIM DA SAYARIM"

“Sayarım da sayarım" sözleriyle birçok ilde önde olduğunu vurgulayan Muharrem İnce, hangi illerde önde olduğunu açıklamak istemediğini söyledi.

Açıklamasında, algı yönetimi oluşturmaya çalıştıklarını iddia ettiği köşe yazarlarına da seslenen İnce, bu yazarların, delegelerle konuşmadan yorumlar yaptığını savunarak şunları kaydetti:

“Hangi bilgiyle bunu konuşuyorsunuz? Hangi bilgiyle bunu yazıyorsunuz? Bunlar doğru değil ki. Bu algı yönetimini bilerek yapıyorlar. Farkındayım bunun” diyerek sitem etti. Kurultaya ilişkin algı yönetimi oluşturulmaya çalışıldığını öne süren İnce, korkunun ecele faydası olmadığını ve bu kurultayda seçimi alacaklarını kaydetti.

 

“GÜLÜYORUM BUNLARA”

“Gülüyorum bunlara ama biraz da üzülüyorum, gerçekleri yansıtsalar bari” diyerek yazılıp çizilenlerin gerçek olmadığını şu sözlerle açıkladı: “78 il başkanı destek açıklaması yapmış Genel Başkan'a. Bir; zaten toplantıda 60 il başkanı vardı. 60 il başkanından 78 destek çıkıyor. İki; 38 il başkanı zaten kendisi delege değil. Himmete muhtaç dede, nasıl himmet vere? Delege olmayan birisi delege adına nasıl konuşuyor? Bunlar doğru değil.”

 

“2015’TE KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN OLAMAZ”

“2015'te yapılacak genel seçimde CHP iktidar, Sayın Kılıçdaroğlu başbakan olur diyebilir misin? Diyor musun? Vicdanın diyor mu? Yüreğin diyor mu? Beynin diyor mu? Bunu soruyorum. Bugün tam tersini yapıyor. Söylediklerinin hiçbirini yapmadı” diye açıklamalar yapan İnce, iki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkanın istifa etmiş olması gerektiğini dile getirdi.

 

“Türkiye'ye demokrasi getireceğim diyenler, önce kendi partisine demokrasi getirmeli" diyen İnce, inandırıcılığın kaybedildiğini belirtti.

 

“BAŞKAN GİTTİ AĞABEY GELDİ”

Muharrem İnce, “2010'daki Kemal Ağabey olsa, 2010'daki Sayın Genel Başkan olsa bugün bu toplantıyı yapmıyor olurdum. O günkü Kemal Ağabey gitti, yerine başkan bir Kemal Ağabey geldi” diye bunu değiştireceklerini sözlerine ekledi ve Türkiye'deki bu düzeni değiştirmenin önce CHP'deki düzeni değiştirmekle mümkün olacağının altını çizdi.

Günün Diğer Haberleri