Berkin Elvan Dosyasında Gelişme!

Berkin Elvan dosyasındaki gelişmede tüm polisler tayin edildi.

AKTÜEL - 2015-04-10 18:22:57

Berkin Elvan'ın ölümünden sonra, dosyayla ilgili yapılan soruşturmada adı geçen tüm polisler, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesinden sonra gizli şekilde tayin edildi.

 

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, iki yasa dışı terör örgütü üyesi tarafından rehin alınmış ve ardından şehit edilmişti. 8 saat süren müzakereler sırasında Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden ili yasa dışı terör örgütü üyesi, soruşturma dosyasında yer alan bazı bilgileri sosyal medyadan paylaşmıştı.

 

Milliyet Gazetesi'nde yapılan Damla Güler haberine göre, dosyada adı geçen tüm polislere ait bilgiler açığa çıkınca bu  polisler farklı illere tayin edildi.

 

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bilgileri açığa çıkan bu polislerin DHKP-C tarafından hedef alınmaması adına hemen harekete geçerek hızlı bir şekilde tayin işlemleri başlattı. Farklı illere gönderilen polislerin aileleri ve kendileri koruma altında alındı. Tayin işlemlerinin gerçekleştiği, taşınma sırasında polislerin işlemleri büyük gizlilikle yapıldı. Polisler ve aileleri, tayin edildikleri illerde de koruma altında olacaklar.

Günün Diğer Haberleri