Firar Etmek İsteyen Mahkumu Yakalamak için?

3. kattan atlama sebebi, kaçmak isteyen mahkumu yakalayabilmesi ...

GÜNCEL - 2015-04-10 20:01:33

Ankara Sincan Cezaevin'de yatan ve üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış olan H.Ö., diş tedavisi diyerek gittiği sağlık merkezinin 3.katından atlayarak firar etmek istedi. Devriye komutanı Uzman Jandarma A.S. ise durumu farkedince hükümlüyü yakalamak için hükümlünün ardından 3.kattan atladı. Firar etmeye çalışan hükümlü ve devriye komutanı, yaşanan olayda hafif şekilde yaralandı.

 

Ceza İnfaz Kurumunda yatan ve farklı suçlardan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet alan hükümlü H.Ö., Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Sincan Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığınca diş tedavisi amacı ile 8 Nisan 2015 tarihinde 75'inci Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne, yeterli kuvvetteki sevk devriyesi ile sevk edildi.

 

Kelepçesiz tedavi yapmak isteyen doktorun iyi niyetine karşı hükümlü, Sağlık Merkezi'nin 3. katından atlayarak firar etmeye çalıştı. Sağlık Merkezi'nin kapısı önünde bekleyen ve durumu farkeden devriye komutanı Uzman Jandarma A.S. 3. katta bulunan aynı pencereden atlayarak hükümlüyü yakalamaya çalıştı. Havaya 2 el ateş eden Devriye Komutanı, firar girişiminde bulunan H.Ö.'yü hastanenin arka bahçesinde yakaladı.

 

Yaşanan olayda firar etmeye çalışan hükümlü ve onu yakalayan devriye komutanı Uzman Jandarma A.A. hafif şekilde yaralandı. Olayla ilgili ise Cumhuriyet Başsavcılığı adli tahkikat başlattı.

Günün Diğer Haberleri