Kılıçdaroğlu: Korkmayın, Sinmeyin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milletçe alkışlıyoruz” mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET - 2015-04-12 00:07:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting maratonunu İstanbul Kartal'dan başlattı. “Milletçe alkışlıyoruz” mitinginde önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Açık yüreklilikle söylüyorum korkmayın, yılmayın, sinmeyin. Çünkü yanınızda Cumhuriyetle yaşıt CHP var" dedi. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye sözü veren Kılıçdaroğlu, ''Notere gittim imzayı verdim. Hem notere, hem millete gidiyorum var mı diyeceğin'' ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, 19 Nisan’da Türkiye programını açıklayacağını belirterek, "19 Nisan'da Ankara’da Türkiye programını açacağız. Çözümlerimizi orada açıklayacağız. Tümünüzü bekliyorum. Yaşanacak Türkiye sizlerin eseri olacak" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları:


'KORKMAYIN, YILMAYIN, SİNMEYİN'

Tek tek sayacağım. Öğrenci, öğretmen, işçi, işveren, memur, çiftçi, esnaf emekli, ev kadını, çöpte kağıt toplayan vatandaşım, işsiz yoksul vatandaşım merdiven altı çalışan sigortasız kardeşim sana Kartal Meydanı’ndan selam gönderiyorum. Bütün milletime, iş dünyasına, finans, sağlık, spor ve medya dünyasına sesleniyorum. Hukuk aleminde, hakimine savcısına avukatına sesleniyorum. Belediyelere. Sivil toplum örgütlerine, devletin kurumlarında çalışan vatandaşlarıma sesleniyorum. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum.
Öğretmene öğrenci emekli çalışan esnaf çifti toplumun her kesimine sesleniyorum. Açık yüreklilikle söylüyorum korkmayın, yılmayın, sinmeyin. Çünkü yanınızda Cumhuriyetle yaşıt CHP var. Korkmayın, yılmayın, sinmeyin. Kabadayılıktan. Zalimlikten, zorbalıktan yasa dışından, baskılıkçıdan, ayrımcılıktan uzak bir anlayışın temsilcisi CHP var. Onun için diyoruz korkmayın yılmayın CHP var. Ekonomik refahı herkesin nasipleneceği şekilde paylaşmayı hedef edinmiş anlayışın temsilcisi CHP var.
'BUGÜN BURAYA...'

Milletçe hesabını soracağız, geliyoruz milletçe geliyoruz, az kaldı. Bugün buraya neden geldik. Bugün buraya ülkemizdeki kabul edilemez gidişattan milletçe duyduğumuz ızdırabı ve tahammülsüzlüğü haykırmak için geldik. Ülkemizdeki yozlaşmaya karşı haykırmak için geldik. Bugün buraya milletin milletliğini devletin devletliğini tehdit eden yozlaşmaya dur demek için geldik. Ülkemizde kol gezen yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik karşısında eğilmeyeceğimizi haykırmak için geldik. Ülkemizde milletin polisle arasını açan, hukukla arasını açan, basınla arasını açan, sporla sanatla kültür ile arasını açan milletin, imanla dinle arasını açan, devlet ile arasını açan ve en acısı milletin milletle arasını açan zihniyeti reddettiğimizi haykırmak için buraya geldik.
İLK MİTİNG
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'a kadar 50'nin üzerinde miting yapmayı planlıyor. Kılıçdaroğlu, "miting maratonunu" İstanbul Kartal'dan başlattı.
Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının bulunduğu pankartlar açan partililerin "Milletçe Alkışlıyoruz", "Gelin oy verin gitsinler" yazan dövizler taşıdığı görüldü.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de alana gelerek miting öncesinde vatandaşları selamladı.

Miting için hazırlanan bayrak, flama ve şapkalar alanın girişinde partililere dağıtıldı. Kartal Meydanı'na bakan binaların ön cephelerine afiş ve posterler asıldı.
Dev bir platformun kurulduğu alanın ön kısmında engelliler için özel bir kısım ayrıldı. Basın mensuplarının mitingi izlemesi için ise sahnenin sol tarafında özel bir platform kuruldu.
'AVUÇLARIMIZ PATLARCASINA ALKIŞLIYORUZ'

Bugün buraya ülkemizde egemen olan sorumsuzluğu, çıkarcılığı ve saldırganlığı tahttan indireceğimizi haykırmak için geldik. Türkiye’ye yaşanmaz bir ülke haline getirenlere 'kalkın oradan o koltuğa millet oturacak' demek için geldik. Milletçe büyük bir alkışı başlatmak için geldik. Hakka hukuka ve ekonomiye, özgürlüğü, barışa ve adalete cumhuriyete zulmeden malum zihniyleti protesto alkışıdır. Üzerine basa basa söylüyorum. Bu alkış hakka hukuka ve ekonomiye özgürlüğü barışa ve adalete laikliğe demokrasiye ve cumhuriyeti zulmeden zihniyeti protesto alkışıdır. Bu alkış kısa sürede bir çığı gibi büyüyerek bütün ülkeye yayılacak toplumsal bir alkıştır. Bu Türkiye’yi yaşanmaz hale getirenlere meydan okumadır. Tüm vatandaşlarımızı bu alkışa katılmaya davet ediyorum. Haydi milletçe avuçlarımız patlarcasına alkışlıyoruz.

Günün Diğer Haberleri