Gündoğdu, “Yeni Türkiye’de reformlar sürmeli”

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, büyük Türkiye olma yolunda zorlukların aşıldığını ifade etti. Gündoğdu, "Yeniden Büyük Türkiye yolculuğunun önü açıldı, şimdi normalleşme vakti" diyerek çözüm sürecinin daimi kardeşlik için sürdürülmesini, normalleşme için reformlara devam edilmesini, özgürleşme için yeni sivil anayasanın oluşturulmasını talep etti.

EKONOMİ - 2014-08-23 16:59:17

Büro Memur-Sen 8. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2010 referandumunda toplu sözleşmeye “evet” derken, o toplu sözleşmeye karşı çıkan siyasal parti ve sendikaların o “evet”in nimetlerini faydalandıklarını dile getirdi.

 

Çalışma hayatındaki sorunlara değinen Gündoğdu, "Artık hükümet, gerçek gündemine dönmelidir. İşsizliği önlemek için kafa yormalı, çalışanların sorunlarına dönmeli, çözüm üretmek için paydaşlarla birlikte çalışmalıdır. Taşeronluk diye bir kölelik sistemi var, gittikçe yaygınlaşıyor bunu önlemelidir" dedi.

 

Paralel medya ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eş zamanlı olarak Memur-Sen’i hedef almasına tepki gösteren Gündoğdu, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun eğer iktidar olma gibi bir düşüncesi varsa önce rakibinin Memur-Sen olmadığını, iktidar olduğunu öğrenmesi lazım” diye konuştu.

 

“MELESE NE AĞAÇ, NE DE DERSHANE”

Memur-Sen olarak, 17 Aralık sürecinden önce dershaneler "kapatılmamalıdır", ancak "kapanmalıdır" çağrısında bulunduklarını hatırlatan Gündoğdu, “Milli Eğitim Bakanına ‘100 bin öğretmen açığının olduğu yerde dershaneleri kapatmak sorunu çözmez’ dedik. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak devletin görevidir. Ancak biz 17 Aralık'ta gördük ki gezi zekalıların ‘mesele ağaç meselesi değil’ dediği gibi meselenin dershane mesesi olmadığını anladık. Şantajla, montajla, iftirayla, Siyonist devlet İsrail’e kahrolsun bile diyemeyen ama Müslümanlara beddua eden hoca görünümlü yaklaşımlarla bu ülkenin temeline dinamit koyulmaya çalışıldı" şeklinde konuştu.

 

“ÇATI ÇÖKTÜ”

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonucuna ilişkin çarpıcı tespitlerde bulunan Gündoğdu, Paralel yatay, dikey, uluslararası sermaye, 14 siyasi parti çatı adayın etrafında bir araya geldiğini, hedeflerinin eski Türkiye’ye dönmek olduğunu ifade etti.

 

HÜKÜMET, GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNMELİDİR

AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu da konuşmasında tebrik eden Gündoğdu, taleplerini de sıraladı. Gündoğdu, "Sayın Davutoğlu'nun adaylığı Yeniden Büyük Türkiye yolculuğuna hayırlı olsun. Artık hükümet, gerçek gündemine dönmelidir. Yüzde yüz anlaştığımız 30 yılın 35 yıla çıkarılması, emeklilikte bir derece disiplin affı, mesai ücreti gibi birçok konu hala askıda. İşsizliği önlemek için kafa yormalı, paydaşlarla çalışmalıdır. Taşeronluk diye bir kölelik sistemi var, gittikçe yaygınlaşıyor bunu önlemelidir" dedi.


Günün Diğer Haberleri