Akdeniz’de korkunç kaza...

Akdeniz’de yine bir kaçak faciası yaşandı. 200 kaçağı taşıyan tekne Libya açıklarında battı. İlk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti, 170 kişi ise kayıp.

DÜNYA - 2014-08-23 18:30:17

Akdeniz yeni bir kaçak faciasına sahne oldu. Libya açıklarında Afrikalı göçmenleri taşıyan tekne battı. İçinde 200'den fazla göçmenin bulunduğu tekne Libya açıklarında su alması sonucu battı. Faciada 20 kişinin cesedine ulaşılırken, 170 kişinin ise kayıp olduğu bilgisi geldi.

 

Afrikalı kaçak taşıdığı belirtilen tekne, Akdeniz sularına gömüldü. Konu hakkında bilgi veren Yetkililer, “20 kişiyi kurtardık, 170 kişi kayıp var ve onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Şimdilik 20 kişinin cesedine ulaştık” açıklamasını yaptı.

 

Kaçakları kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, ekiplerin yetersizliğini kurtarma çalışmlarını zora sokuyor. Ekipman ve kaynak yetersizliğinden şikayet eden Libyalı yetkililer, insan ticareti yapan çetelerle mücadele için Avrupa ülkelerinden destek istiyor.

 

Libya, kaçak göçmenlerin Avrupa'ya ulaşmak için en sık kullandığı güzergahlardan birisi. Temmuz ayından bu yana onlarca kaçak göçmen Libya açıklarında ölürken, bir o kadarı da kayboldu. Son olarak, 22 Ağustos Perşembe günü 75 kaçak göçmen son anda Tunuslu balıkçılar tarafından fark edilmiş ve şans eseri kurtarılmıştı. İtalya ve Malta adasına yakın konumuyla Libya, son yıllarda Avrupa Birliği'ne kaçak göç için transit ülke haline gelmiş durumda.

 

 

Günün Diğer Haberleri