Moskova'nın favorisi Ankara Kedisi

Her yıl yapılan İnfoKot kedi fuarına Ankara kedisi damgasını vurdu. Fuara katılan Ankara kedisi tüm misafirlerin dikkatini üzerine çekmeyi başardı…

DÜNYA - 2014-08-23 19:05:53

Her sene düzenlenen İnfoKot kedi fuarı başkent Moskova’da başladı. Rusya Sergi Merkezi'nde (VVTS) yapılan fuarda, çeşitli ülkelerden farklı cinste 600’den fazla kedi tanıtılıyor. Kedi bakıcıları misafirlere kedilerine daha iyi nasıl bakılması gerektiğini anlatırken, bu konuda ilginç tüyorlar veriyor. 

 

Ayrıca fuarı ziyaret eden misafirler misafirler evcil hayvanları için özel aksesuar ve mamalar alabiliyor. kedisi olamayan ve yeni kedi almak isten misafirler, fuarda beğendikleri kediyi satın alabliyor. 

 

Fuarın gözdesi ise Türkiye’den katılan Ankara Kedisi oldu. Fuarı gezmeye gelen misafirlere Ankara Kedisi’nin görmeleri özellikle tavsiye edilirken, görenler kediden gözünü alamadı. Tanıtımda Ankara Kedisi’nin çok akıllı, öğrenmeye meraklı ve çok aktif olduğu bilgisi verildi. Devamlı dikkatlerin üzerinde olmasını isteyen Ankara Kedisi’nin yalnızlığı sevmediği ve hep oyun oynamak istediği belirtildi.

 

 ANKARA KEDİSİ

Ankara kedisi, dünyaca tanınan bir kedi ırkı. Anavatanı Anadolu olan Ankara kedisi, en eski uzun tüylü kedi soylarından birisidir. İlk kez 17'nci yüzyılın denizcileri tarafından Avrupa’ya 'ya da götürülmüştür.

18'nci yüzyılda Avrupa asillerinin sevgilisi haline gelmiş olan Ankara kedisi, bu zamanlarda örneğin Fransız krallarının saraylarında ve her yerde mevcuttu. Diğer uzun tüylü bir kedi soyu olan Fars kedisinin ortaya çıkması ile Ankara kedisi yıldızı solmaya başlamıştır. Ancak 1950'li yıllarda Amerikalı kedi yetiştiricileri tarafından tekrar bir Ankara kedisi çifti Anadolu'dan götürülerek yetiştirildiğinde, tekrar sevilen bir ev kedisi olarak eski önemine kavuşmuştur.

Bugünkü Ankara kedileri güçlü, enerji dolu ama nazik, orta uzun ipeksi tüylü bir kedi olarak tanınır. Çok hareketlilerdir, atlamayı severler, yeterince ilgi ve şefkat görmezse bunu zorla elde etmeyi iyi bilirler.

 

 

Günün Diğer Haberleri