Özgür-Der, Suriyeliler için eylemdeydi

Özgür-Der üyeleri Fatih Saraçhane Parkı’nda Suriyeliler için bir araya geldi. Parkta toplanan dernek üyeleri yaptıkları eylemle Suriyelilere destek verdiklerini gösterdi.

GÜNCEL - 2014-08-23 19:59:25

Özgür-Der üyeleri, Suriye’deki iş savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere destek vermek için eylem düzenledi. Grup “Irkçı, faşizan saldırıları lanetliyoruz. Suriyeli mülteciler kardeşimizdir” yazılı pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.

 

Dernek üyeleri, kadın, çocuk vatandaşlardan oluşan topluluk yaptıkları eylemle Türkiye’de, Suriyelileri istemeyenlere tepki gösterdi. Rıdvan Kaya grup adına konuşma yaptı. Suriyeli mültecilerin sorun olarak görüldüğünü kaydederek, Suriyelileri sorun olarak görenlerin arkasında sol Kemalistlerin, Milliyetçilerin, Türkçülerin hatta Kürtçülerin olduğunu dile getirdi.

 

Birilerinin Suriyelileri hedef tahtasına koyduğunu belirten Kaya, Esad rejiminden kaçıp Türkiye’ye sığınanların suçlandığına dikkat çekti.

 

“IRKÇILIK İNSANLIK SUÇUDUR”

Suriyeli mültecileri Türkiye’ye kabul etmenin yeterli olmadığını vurgulayan Kaya, “Birilerinin Suriyeli kardeşlerimizi yabancı görmesi, bunlar üzerinden düşmanlık üretmesi, bu ülkenin halkının tarihine de mirasına da geçmişine de aslında bir lekedir” dedi.

 

Kaya sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Yabancı düşmanlığı, ırkçılık gerçekten insanlık suçudur. Bombalardan, füzelerden kaçtılar. Oralardan kaçanlar canlarını kurtaranlar aileleriyle birlikte buraya sığındı. Suriyeli kardeşlerimize kapıları açmakla teşekkür edilmeyi hak eden bir iş yaptınız. Ama bu yetmez bu inanların sadece barınma sorunları yok bu insanların çalışma izinleri olmalı. Bu insanlar hayatlarını dilenerek kazanmak durumunda kalmamalılar. Bu anlamıyla hükümet biran önce tedbirler alıp bu insanların Türkiye toplumuna entegrasyonunu sağlamalıdır.” 

Günün Diğer Haberleri