Çakma limon tezgahta

Limon fiyatları can yakıyor. Kilosu 10 liraya kadar çıkan Lamas cinsi limonun yerini Mayer cinsi limon aldı. Suyu az olsa da kilosu 5 liradan satılan Mayer cinsi limon vatandaşın şimdilik tercihi.

SAĞLIK - 2014-08-23 20:51:22

Son günlerde limona gelen zam vatandaşın canını sıkınca, çakması imdada yetişti. Limon fiyatlarının 10 liraya kadar dayanmasından sonra “Mayerlimonlar piyasaya sürüldü. Manisa ve Hatay çevresinde yetişen bu limon cinsi tezgahta kilosu 5 liradan satılıyor.

 

Limonu kilo işi satın alamayan vatandaş, artık tane olarak almayı tercih ediyor. Piyasada satışa sunulan Mayer tipi limon dalından15 gün önceden toplanıyor ve yeşilken sarılarak depolarda bekletiliyor. Dalında yeterince ışık ve yağmur alamayan bu cinsin suyu da çok fazla olmuyor. Normal şartlarda kilosu 1,5 liradan satılan Mayer cinsi limon, diğer limon çeşitlerinin fiyatının artmasından etkilendiği için şu sıralar 5 liradan satılıyor.

 

Rekoltenin düşmesi fiyatların artmasına neden olurken, farklı cinsler arasındaki rekabetin fiyatlara etkisi merakla bekleniyor. 

 

Yapılan açıklamalara göre ekim ayına kadar limon fiyatlarında düşüş yaşanmayacak. Kilosu 5 TL’den satılan Mayer cinsi limonun ise diğer limon fiyatlarını aşağı çekip çekemeyeceği merak konusu. 

Günün Diğer Haberleri