Dizilerde oynayan ilk trans

Kanal D’nin sevilen dizisi “Ulan İstanbul”da “Umay” karakterini canlandıran Ayta Sözeri, dizilerde oynayan ilk trans oyuncu. Sözeri, aynı zamanda Sezen Aksu’nun göz bebeği.

MAGAZİN - 2014-08-23 22:43:42

Sezen Aksu'nun gözbebeği olan Ayta Sözeri, dizilerde oynayan ilk trans birey. Uzun zamandır sahnelerde şarkıcılık yapan Ayta Sözeri, Kanal D’nin sevilen dizisi “Ulan İstanbul”da “Umay” karakterini canlandırıyor.

Yeni albümü için harıl harıl çalışan Ayta Sözeri, bir yandan da “Ulan İstanbul” dizisinde rol alıyor.

 

Sözeri, Hürriyet’e verdiği röportajda hayatının bilinmeyenlerini anlattı. Önünde iki rol model olduğunu ifade eden Sözeri, Ya Zeki Müren'sin, ya Bülent Ersoy'sun diyerek yıllarını geçirdiğini belirtiyor. "Bu nedir bana yardım edin" diyerek lise çağlarında yaşadıklarını ailesine açan Sözeri, defalarca psikiyatriste gitmiş.

 

En son gittiği doktor "Bu bir hastalık değil. Aklı başında bir çocuk, ileride belki trans birey olacak" diyince, Sözeri de o zaman hissettiklerinin kötü şeyler olmadığını düşünmüş.

 

“Ortaokul bitmek üzereydi. Çevremdeki kızlar hoşlandıkları çocuklardan bahsediyordu. Ben de kendimi sorguluyordum. Mesela okulda benimle dalga geçen bir çocuk vardı. En çok onu görüyordum erkek olarak. "Lan ben bu çocuktan niye hoşlanıyorum" diye düşünüyordum” diyerek hissettiklerini espirili bir şekilde yorumlayan Sözeri, yaşadığı hayattan çok memnun olduğunu dile getirdi.

 

İstanbul'da Boncuk Restoran'da çalışıyorken “Hayat Bağları” dizisinin set yönetmenin "Mutlaka seni bir yerde oynatacağım" demesiyle ilk rolünü hapishane müdiresi olarak canlandıran Sözeri,  “Arka Sokaklar”, “Dudaktan Kalbe”, “Kuzey Rüzgarı”, “Dadı” ve “Kayıp Şehir” gibi diziler de rol aldı. Şimdi ise “Ulan İstanbul”da “Umay” karakterini canlandırıyor.

Günün Diğer Haberleri