Ünlüler Zeki Alasya'nın Ardından Neler Söyledi

Yeşilçam'ın dev çınarı Zeki Alasya'nın ölümü hakkında sanatçı dostlarının sözleri sanatçının büyüklüğünü ortaya koyar nitelikteydi.

AKTÜEL - 2015-05-09 00:17:36

Müjdat Gezen

Türk tiyatro ve sinema dünyasının usta isimlerinden Zeki Alasya'nın vefatı hakkında ulaştığımız Müjdat Gezen şunları söyledi: 'Çok kötü oldum. Onu dört beş gün önce hastanede ziyaret ettim. Çok kötüydü... O kadar çok sevdiğim bir insandı ki. Aile dostumdu. Ama bekliyorduk çünkü karaciğerde iki büyük tümör vardı. Onu ziyaret ettim ve kimse gelmemişti, Koç Üniversitesi Hastanesi'nde yatıyordu Topkapı'da. Rengi sapsarıydı, hiçbir şey yemiyordu.
Atilla Dorsay

Metin Akpınar ile olan birlikteliği sinemaya en ünlü ikilşiyi kazandırdı Ayrıca yönetmenlik yaptı, 12 Eylül'ü ciddi bir şekilde eleştiren dikenli Yol filmini bile yönetti. Onun efendiliğine, adamlığına tanıklık etmek muhteşem bir şanstı. Ben bu keyfi yaşadım.

Türk halkı da inanıyorum ki bundan sonra onun filmleri ile yaşatmaya ve anmaya devam edecektir. Arzu Film'in kadrosu içinde yer aldı ve o güzelim komedilerde çok güzel roller oynadı. İlerleyen yaşına ve hastalığına rağmen son dizisini bile sürdürdü. Başımız sağ olsun.
EMEL SAYIN
İki filmde birlikte oynadık. Onu iyi ki tanıdım. Özür dilerim şoke oldum. Mani olamıyorum kendime. Söylemek istediklerimi dile getiremiyorum. Çok özür dilerim.

Metin Akpınar


"Zeki Alasya benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti. Herkes için büyük kayıp. Her ölüm gençtir ama Zeki çok genç öldü. Maalesef karaciğerde bir olumsuzluk oluşmuştu. Çok geç fark edilmişti, yapacak bir şey yoktu. Son zamanda hoş tutmaya çalışıyorduk. Olabildiğince rahat ettirmeye çalışıyorduk. 15 gündür çok kötü bir tablo vardı.

Kader bizi adeta birleştirmişti. Babalarımız aynı firmada çalışırlardı. Annelerimiz vefat ettiğinde imamları bile aynıydı. Bu yazgı bizi birleştirdi ve ölüme kadar da ayrılmadık. Ayrılık dedikoduları saçma sapan dedikodulardı. İşte şimdi ayrıldık, sevinenler kına yakabilir."

Nevra Serezli

2-3 dakika önce öğrendim. En son konduracağım insanlardan biri. Bir kez olsun birbirimizi kırmadık. Mutlulukla kabarelerde oynadık. Bana kötü günlerimde çok destek olmuştu. O dostluğu hiç unutamam. Oyunculuğu, komediye kazandırdıkları çok önemliydi ama en önemlisi insanlığıydı.

Sevginin yok olduğu bir dünyada o insanları severdi. Beni güldürmeyi çok severdi. Biraz gülümsememden bile çok mutlu olurdu. Çok çok çok kötüyüm. Başımız sağ olsun.

Ayşen Gruda

"İnanamıyorum. Kimse de inanamıyor. Bu gece oyunum var uçağa yetişmek zorundayım nasıl oynayacağımı bilmiyorum. Her evden bir cenaze çıktı bugün..."

Melek Baykal

2-3 dakika önce öğrendim. Şoktayım. 10 gün önce konuştuk şekerinin düştüğünü öğrendim. 'Melek korkma her şey iyi' dedi. Çok kötüyüm. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çok önemli bir insanı, oyuncuyu, çok önemli bir adamı kaybettik.

Zeki Alasya hayatı boyunca hep insan biriktirdi. Bu çok önemli bir şey. Herkese yardımcı olur, herkesin elinden tutardı. Başka ne söyleyeyim. Çok üzgünüm.

Günün Diğer Haberleri