6 yaşındaki Gülşen'in azmi

Antalya'da yaşayan 6 yaşındaki Gülşen Fatime Beyaz, henüz okuma yazma bilmiyor. Fatime Beyaz yaz Kur'an kursunda kısa sürede Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

YEREL - 2014-08-24 12:57:44

Antalya İl Müftülüğü Muratpaşa İlçesi Çolakoğlu Kız Kuran Kursu, yaz dönemindeki Kur'an eğitimlerinde son döneme girdi. Anaokulunu yeni bitiren 6 yaşındaki Gülşen Fatime Beyaz, ailesinden aldığı altyapı ile kısa süre içinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi. Arkadaşları tarafından da ilgiyle takip edilen Gülşen, kursun en sevilen öğrencilerinden oldu.

 

Bu yıl anaokulunu bitirdiğini ve okula başlayacağını belirten Gülşen Beyaz, okuma yazma bilmediğini, öğretmenleri ve ailesinin desteğiyle kısa sürede Kur'anı öğrendiğini ifade etti.

 

"KUR'AN ÖĞRENDİĞİM İÇİN MUTLUYUM"

İlk başta çok zorlandığını söyleyen Gülşen, akşamları annesi ve babasının desteğiyle kısa sürede öğrenmeye başladığını belirtti. "Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğim için çok mutluyum" diyen Gülşen, ileride doktor olmak istediğini söyledi.

 

"ÇOCUKLAR KÜÇÜKKEN KURSA GİTMELİ"

Kurs hocası Gülcan Kaçka, küçük yaşta Kuran-ı Kerim öğrenmenin önemine işaret etti. Kaçka şöyle konuştu: "Bu dönemde çocuklar okuma yazma bilmiyor. Hafızaları boş olduğu için kavrama yetenekleri daha yüksek oluyor. Biz de ailelerden çocuklarını Kuran-ı Kerim öğrenilmesi için küçük yaşta kurslara göndermelerini tavsiye ediyoruz. Gülşen'de yetenekte olunca çok daha hızlı ilerleme kaydetti"

 

Kur'an kurslarındaki dersleri ve öğrencileri yakından takip eden Antalya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın da küçük bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim okumasına çok sevindiğini ifade etti.

Günün Diğer Haberleri