Bingöl'de olaylı gece

PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılmasına tepki gösteren bir grup, Bingöl'de dün akşam protesto gösterisi düzenledi. Polis ekipleriyle göstericiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olaylar sırasında bir ev son anda yanmaktan kurtuldu.

GÜNCEL - 2014-08-24 14:32:41

Gece saatlerinde Bingöl'de toplanan yüzleri maskeli bir grup gösterici, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılmasını protesto etti. Protestocular, olaylar esnasında polise havai fişek, molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı.

 

O sırada göstericilerden birinin attığı molotof kokteyli, bir evin çatısına düşerek yangına sebep oldu. Çıkan yangın binada oturan ev sahipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Polisin, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale ettiği olaylar, göstericilerin ara sokaklara kaçmasıyla son buldu.

 

Diyarbakır 'ın Lice  ilçesine bağlı Yolçatı köyünde, çatışmalarda ölen PKK 'lıların kabirlerinin bulunduğu mezarlık alanına dikilen Mahsum Korkmaz heykeli medyada geniş yangı bulmuştu. Diyarbakır Valiliği'nin suç duyurusu üzerine konuyu değerlendiren Lice Sulh Ceza Mahkemesi, Yolçatı heykelin yıkılmasına karar vermişti. Heykelinin kaldırılması sırasında yaşanan gerginlikte yaralanan 1 kişi kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yaşamını yitirmişti.

 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde heykelin yıkımını protesto eden başka bir grup, bir okuldaki Atatürk büstünü yerinden alıp, bayrağı gönderden indirmişti.

Günün Diğer Haberleri