Yunan gazetesinden Davutoğlu jesti

Yunanistan'da yayımlanan Eleftheros Tipos gazetesi, AK Parti Genel Başkanı adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu "Haftanın Şahsiyeti" ilan etti.

SİYASET - 2014-08-24 17:51:20

Yunanistan'da yayımlanan Elefheros Tipos gazetesi, sayfasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yer verdi.  Davutoğlu, gazete tarafından “Haftanın Şahsiyeti” ilan edildi. Aynı gazete, geçen hafta 12. Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı "Haftanın Şahsiyeti" ilan etmişti.

 

DIŞ POLİTİKANIN MİMARI

Bu kez Davutoğlu, Tipos gazetesinde "Başbakan Erdoğan'ın ideolojik danışmanı, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerinin ve çağdaş dış politikasının baş mimarı, Türk siyasetinin sembolik ismi" ifadeleriyle yer aldı. Yayımlanan yazıda, Davutoğlu'nun 2009'da Dışişleri Bakanlığı görevine gelmesiyle Türkiye'nin bölgesel güç olma yolunda dış politikasında değişiklikler yaşandığı kaydedildi. Yazıda, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı adaylığı için cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın onayını almasının ardından yaptığı ilk konuşmasında seçilmiş cumhurbaşkanının izinden gideceğini açıkça belirttiği ifadelerine de yer verildi.

 

Başbakanlık adaylığının ardından kürsüye çıkarak konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Türkiye'nin yeniden yapılandırılmasını sürdüreceğiz" sözleri gazetede aynen yer aldı.

 

Yazıda ayrıca, Davutoğlu'nun Yunancaya da çevrilen "Stratejik Derinlik" isimli kitabında "İslami dünya görüşünü Batı teorisine bir ek olarak değil, alternatif olarak sunduğu", bu nedenle sert eleştirilere maruz kaldığı iddia edildi.

Günün Diğer Haberleri