İşte IŞİD’in haram listesindeki yiyecekler…

Irak Şam İslam Devleti terör örgütü militanları, kılık kıyafette kurduğu baskının ardından, kentte yiyeceklere de sınırlama getirdi. “Haram ve yasak” listesine yenilerini ekleyen militanlar, dükkanları basıp kuralları uygulamaya çalıştı.

DÜNYA - 2014-08-24 21:31:04

Musul'u işgal altında tutan Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) “haram ve yasak” listesine yenileri eklendi. Alınan bilgilere göre, IŞİD, kentteki işyerlerinde turşu, sirke ve çerezin satılmasını yasakladı.

 

IŞİD, KENTTE MALLARA EL KOYDU

Milliyet'tin haberine göre işgal ettiği bölgelerde katı şeriat kuralları uygulayan IŞİD, Musul'da yaşayanlara yeni kuralları dayatıyor. Basnews’in haberine göre, IŞİD kentte çerez ve turşu tüketimini haram ilan etti. Kentteki pazarda operasyon yapan IŞİD üyeleri, kuruyemiş, turşu ve sirke dükkanlarını kapatırken mallara el koydu.

 

ZORUNLU AFGAN KIYAFETİ ÇAĞRISI

IŞİD’in kısıtlamaları sadece yiyecek alanıyla sınırlı değil. IŞİD, kentte kılık kıyafet alanında da bir takım uygulamalar gerçekleştiriyor. Erkeklere Afgan kıyafeti giymeleri için çağrı yapan IŞİD militanları, kurallara uymayanlar üzerinde baskı kuruyor. IŞİD örgütü, halka Irak kimliklerini teslim edip kendilerinin hazırladığı İslam Devleti kimliğini almaları yönünde baskı yapıyor. IŞİD 10 Haziranda işgal ettiği Musul kentinde şeriat düzeni kanunları açıklamış daha sonra da bu kentte hilafetini ilan etmişti.

 

Rojava Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından askeri eğitime tabi tutulan 2 bin 500 Ezidi ise IŞİD’e karşı savaşmak için Şengal dağı ve ilçesi çevresine konuşlandı. Kapsamlı askeri eğitime tabi tutulan, keskin nişancılık, roket ve havan topu kullanımı konusunda uzmanlaşan birlik, IŞİD’in kontrolündeki bölgeleri geri almayı hedefliyor. Şengal Dağı’nda hızlı eğitimden geçirilen diğer birliklerin de yakın zamanda "Şengal Direniş Birlikleri"ne katılacağı bildirildi.

Günün Diğer Haberleri