Siyahi gencin babasından sükunet çağrısı

ABD'nin Missouri eyaletinde silahsız siyahi genç Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesi sonrası ülkede protestoslar başlamıştı. 18 yaşındaki gencin ölümünün ardından polis 23 yaşında bir genci daha, kendilerine bıçak çektiği ve tutarsız davranışlarda bulunduğu iddiasıyla öldürmüştü. Yaşanan olaylar ardından ülke genelinde protesto gösterileri yaşanmış ve en az 31 kişi tutuklanmıştı. Polis protestoculara göz yaşartıcı bombalarla müdahale ederken göstericiler de molotof kokteyli ve taş atarak karşılık vermişti. Ferguson'da öldürülen siyahi gencin babasından olayların dinmesi için sükunet çağrısı geldi.

DÜNYA - 2014-08-25 10:12:15

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri Eyaleti'nin St. Louis şehrinde polis tarafından öldürülen Michael Brown'ın babası her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve daha çok siyahilerin katıldığı festivade konuşma yaptı. Baba Brown, 9 Ağutos'ta polis tarafından öldürülen oğlu için tüm siyahileri sessizliğe davet etti.

 

Ferguson'da öldürülen siyahi gencin babası, St. Louis'de geleneksel olarak düzenlenen festivalde, protesto ve yürüyüşler düzenleyen siyahileri sessizliğe davet etti. Sükünet çağırsı yapan baba Brown, festivale gelen kalabalığa ''Sizden bugünü sessizlik günü ilan etmenizi istiyorum'' dedi.

 

Ünlü insan hakları savunucusu Rahip Al Sharpton'ın da, baba Michael Brown'a destek vermek için kürsüye çıktı. Brown'ın kürsüye çıkmadan önce bir ara gazetecilere yüzünü göstermemek için havlu ile kapattığı gözlendi.

 

"TEK İSTEĞİM BARIŞ"

Kürsüde çok kısa bir konuşma yapan Brown, ''Oğlum huzur içinde yatarken cenazesinde tek istediğm barış'' diyerek mikrofunu Rahip Al Sharpon'a verdi. 2 yıl önce yine ABD'nin başka bir eyaleti olan Florida'da, bir gece bekçisi tarafından öldürülen siyahi genç Traywon Martin'in babası Tracy Martin'in de festival etkinliğinde hazır bulunurak konuşma yaptı. Aynı şekilde, eylemci ve protestoculara eylemlerinde şiddetten kaçınmalarını gerektiğine vurgu yapan Tracy Martin ''Herkes çocuklarını iyi bir şekilde eğittiğinden emin olmalı. Başkalarının çocuklarımızı öldürmelerine, onları eğitimsiz bırakarak sebep vermemeliyiz'' diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri