Hollywood Yıldızı Angelina Jolie Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de Angelina Jolie ile yarım saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

AKTÜEL - 2015-06-20 19:58:59

Birleşmiş Milletler (BM) iyi niyet elçisi Hollywood yıldızı Angelina Jolie, BM Mülteciler Yüksek Komiser Antonio Guterres ile birlikte Kasrı Nehroz otelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Midyat ilçesindeki barınma merkezine yerleştirilen Suriyeli ve Iraklı sığınmacıları ziyaret etmek üzere Mardin'e gelen Jolie ve Guterres'ı valilik girişinde Vali Ömer Faruk Koçak karşıladı. Guterres, valilik şeref defterini imzaladı. Vali Koçak'ın Jolie ve Guterres ile görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

BM YÜKSEK KOMİSERİ: ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI YAPIYORUM
BM Yüksek Komiseri Antonio Guterrez ve BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie Mardin temaslarının ardından basın toplantısı düzenledi. Guterrez, toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti devletine ve yetkilere teşekkür ediyoruz. Uluslararası toplum çatışmaları sonlandıma konsuunda başarılı olamadı. BM Güvenlik Konseti gerekli işlevini göremiyor. Yerlerinden edilmiş insanların daha fazla yardıma ihtiyaçları var. Daha kuvvetli uluslararası yardım çağrısı yapıyorum."

JOLIE: TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
BM Yüksek Komiseri Antonio Guterrez'in ardından konuşan Jolie ise şunları söyledi:

"Bu çerçevede birçok insanın hayatlarından ve insan halklarından mahrum kaldıklarını görmekteyiz. Mülteciler krizi bağlamında daha öncekilerden daha büyük bir kriz söz konusu. En fazla mülteci Türkiye'de. Her zaman bu süreçlere ekonomik olarak bakılmamalı. Yerlerinden edilmiş insanların eğitim ihtiyacı doğalbilmekte. Sadece temel ihtiyaçlarının değil bunun gibi birçok ihtiyaçları olabilmekte. Mültecilere sahip olması gereken değere ulaşmalarını sağlamalıyız. Onlara bir sorun olarak bakmamalıyız. Suriye'de yaşananlar sona ermeli. BM Güvenlik Konseyi'ne çağrıda bulunuyorum, temsilcilerinizi buraya gönderin bu krizin boyutunu kendi gözlerinizle görün. Siyasi bir çözümün gerçekleşmesi için hemen adım atın. Türk halkına, Irak halkına, Ürdün halktına teşekkür etmek istiyorum. Bütün halklara teşekkür etmek istiyorum. Ramazan'ı da tebrik ediyorum, herkesin için mübarek geçmesini diliyorum. Herkese barış mesajımızı iletiyoruz."
 

Günün Diğer Haberleri