Ebola'nın çaresi Japonya'da saklı

Japonya, Ebola virüsüne karşı yeni bir ilaç geliştirdi. Japon yetkililer, ilacı salgından etkilenen bölgelere göndermeye hazırlandıklarını açıkladı.

DÜNYA - 2014-08-25 13:57:12

Japonya, Ebola virüsüyle savaşacak yeni bir ilaç geliştirdi. Japonya Hükümet sözcüsü Yoşihide Suga, Japon bir şirket tarafından geliştirilen ilacın, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) talep etmesi halinde salgından etkilenen ülkelere gönderilebileceğini açıkladı. Sözcü, DSÖ'nün kararı beklenirken acil durum söz konusu olduğunda sağlık çalışanlarının taleplerini karşılayabileceklerini de ifade etti.

 

Hükümet Sözcüsü Sugo, 20 binden fazla kişinin tedavisini sağlayabilecek rezervlerinin bulunduğuna dikkat çekti.  Yapılan açıklamada, hap şeklindeki ilacın serumdan daha avantajlı olduğu iddia edildi. Hap şeklinde geliştirilmesi sayesinde ilacın, sınırlı tıbbi imkanlara sahip bölgelerde tedaviyi kolaylaştırabileceği de yapılan açıklamalar arasında.

 

Grip ilacı olarak onaylanan ilacın klinik testlerinin ABD'de sürdüğü de belirtilirken, ilacı geliştiren şirketin yurt dışından sipariş aldığı söylendi. Batı Afrika'nın 4 ülkesinde binden fazla kişinin ölümüne yol açan virüse, geçen hafta Orta Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde de rastlanmıştı.

 

Ebola ilk olarak 1976 yılında Sudan’ın Nzara ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Yambuku kentlerinde eş zamanlı 2 salgına yol açmıştır. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde görülen salgının Ebola Nehri yakınında bir köyde meydana geldiğinden hastalığa bu isim verilmiştir.

 

Ebola virüsü hastalığı salgınlarında ölüm oranı %90’lara kadar çıkabilmektedir. Hastalık salgınları öncelikle tropikal ormanların yakınında bulunan Orta ve Batı Afrika’nın ücra köylerinde meydana gelmektedir. Virüs insanlara vahşi hayvanlardan geçer ve insandan insana bulaşır. Meyve Yarasaları Ebola virüsünün doğal konağı olarak görülmektedir.

Günün Diğer Haberleri