25 yıl, istediği çikolatayı yiyemedi...

Konya'da yaşayan 34 yaşındaki Sevgül Muştu, 9 yaşından bu yana çene kemiğini oynatamadığı için sıvı gıdalarla beslenmek zorunda kaldı. Muştu, yıllar sonra geçirdiği operasyonla istediği çikolatayı yiyebilmenin mutluluğunu yaşadı.

YEREL - 2014-08-25 14:07:17

Konya'da yaşayan 34 yaşındaki Sevgül Muştu, 25 yıldır hayal ettiği çikolatayı yiyebilmenin mutluluğunu yaşadı. Çene kemiğini oynatamadığı için yıllardır dişlerinin arasından sıvı gıdalarla beslenmek zorunda kalan kadın, geçirdiği operasyonun ardından artık katı gıdaları da tüketebiliyor.

 

Özlemini duyduğu çikolatayı 25 yıl sonra yiyebilen Muştu, "Dişimin birini çıkartıp o boşluktan sıvı gıdalarla besleniyordum. Konuşamıyordum. Ağzım açılmadığı için ağrıyan dişlerime müdahale yapılamıyordu" diyerek hayalinin gerçek olduğuna hala inanamadığını ifade etti.

 

9 yaşında gerçirdiği rahatsızlık sonucu ağzını bir daha açamayan Muştu, yıllarda sıvı gıdalarla beslenmek zorunda kaldı. Üç kez ameliyat olan Muştu, ümidini kaybettiği bir anda diş ağrısı nedeniyle gittiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hem diş ağrısından hem de çene rahatsızlığından kurtuldu. Ağzı açılmadığı için dişlerine müdahale edilemeyen Muştu, Hastanenin Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümüne yönlendirildi. Muştu, burada gerçekleştirilen başarılı operasyonla tüm dertlerinden kurtuldu.

 

Ağzının açıldığına inanamayan kadın, özlemini duyduğu çikolatayı 25 yıl sonra yemenin sevincini yaşadı. Muştu, mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: "Yıllarca katı gıda tüketmenin hayalini kuruyordum. 25 yıl boyunca çorba ve süt ile beslendim. Çevremdekiler bazen bana gülüp alay ediyordu."

 

Çocukluğunun oldukça sıkıntılı geçtiğini belirten kadın, konuşamadığı için okulunu yarım bırakmak zorunda kaldığının anlattı.

"Arkadaşlarım çikolata yerken, ben hep onları izlemek zorundaydım. Canım çok istemesine rağmen çikolata ve benzeri şeyler yiyemedim. Çok diş ağrısı çektim. Dişimin ağrısı kafama vuruyor, gözüm çıkacak gibi oluyordu. Dişimin birini çıkartıp o boşluktan sıvı gıdalarla besleniyordum. Konuşamıyordum. Ağzım açılmadığı için ağrıyan dişlerime müdahale yapılamıyordu" diyen Muştu, 25 yıllık hayalinin gerçek olduğuna hala inanamadığını sözlerine ekledi.

 

Operasyon hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Osman Akdağ, hastanın çene ekleminin özelliğini kaybetmesinden dolayı, ağzında neredeyse hiç hareket kabiliyetinin olmadığını ifade etti. Kadının, çene kısmında tamamen problem olduğunu fark edince operasyona karar verdiklerini dile getiren Akdağ, Sevgül Muştu'nun ağzını açamamanın sıkıntısını yıllarca yaşadığını görünce vakit kaybetmek istemediklerini kaydetti.

Özel yapım protezlerle hastayı yeni bir çene eklemine kavuşturduklarını aktaran Akdağ, "Neredeyse sıfır olan ağız açıklığı şimdi üç dört santimetre kadar. Tüm katı gıdaları yiyebiliyor. Hasta, diş tedavisini yaptıramadığı için bize gelmişti. Buradan, herkesin yiyebildiği gıdaları tüketebilecek olmanın mutluluğuyla ayrıldı" diye konuştu.


Günün Diğer Haberleri