PKK’nın Sur sorumlusu öldürüldü

Uzun namlulu silahlarda Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile çatışmaya girek 8 pkk öldürülürken, aralarında Ciyager kod adlı sur ilçe sorumlusununda olduğu iddaa edildi.

GÜNCEL - 2016-03-12 19:47:00

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bugün güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 8 PKK'lının öldürüldüğü ve öldürülenler arasında 'Ciyager' kod isimli PKK'nın Sur sorumlusunun da olduğu öne sürüldü.

Diyarbakır Valiliği, bugün tertip edilen operasyonlarda toplam sekiz PKK’lının öldürüldüğünü ve iki polis memurunun da yaralandığını açıkladı. Doğan Haber Ajansı geçtiği haberde, öldürülen PKK’lıların arasında PKK’nın Sur sorumlusu olduğunu iddia ettiği Ciyager kod isimli kişinin de olduğunu yazdı. Vilayet açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı:

“İlimiz Sur Kazası’nde BTÖ üyelerince oluşturulan barikatların kaldırılması ve çukurların kapatılması için başlatılan operasyonların bitmesinin hemen peşinden, yurttaşlarımızın can güvenliği sağlamak emeliyle bölgeyi güvenli hale getirmek için arama tarama faaliyetlerini yürüten güvenlik güçlerine yönelik bir grup BTÖ üyesi tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı tertip etmiştir. Saldırıya hatıranda karşılık veren güvenlik güçleri ile BTÖ üyeleri arasında kısa müddetli çatışma yaşanmış ve çatışmada 8 BTÖ üyesi öldürülerek etkisiz hale getirilmiştir. Ayrı olarak çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralanmış, yaralı polis memurları rehabilitasyonlarının yapılması emeliyle hastaneye kaldırılmıştır. Hastanede rehabilitasyonları devam eden meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve ara vermeden bir şeklide devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Günün Diğer Haberleri