Ankara'da Akşam saatlerinde Şiddetli patlama Meydana Geldi

Ankara'nın en işlek yerleri arasında otobüs durakları ve çevik kuvvet minibüsünün yer aldığı güven park bölgesinde 18:45'de şiddetli patlama meydana geldi ölü ve yaralıların olduğu tahmin ediliyor.

GÜNCEL - 2016-03-13 18:05:01

Ankara'nın en işlek bölgelerinden Kızılay'da yer alan Güven Park'taki otobüs duraklarının olduğu bölgede akşam saatlerinde çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştiği düşünülüyor. Ölü ve yaralıların olduğu bölgede çok sayıda araç yanarak kullanılmaz hale geldi.

13 Mart 2016 pazar günü saat : 18:45'de Güvenpark bölgesinde yer alan otobüs duraklarının bulunduğu bölgede patlama meydana geldi. Çok sayıda ölü ve yaralıların bulunduğu alanda güvenlik güçleri geniş önlem aldı. Patlama sonrası çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri olay yerine sevk edildi. Ankara'nın birçok semtinden duyulan patlama sonrası birçok kişi hemen telefonlarına sarılarak yakınlarının durumunu öğrenmek istedi. Bazı hatlarda kitlenmeler yaşandı. Patlama sonrası yaralılar yakında bulunan hastanelere sevk edildi.

Yaralıların bir çoğu numune hastanesine götürülürken 15 yaralının tedavisi halen devam etmektedir. Ayrıca patlamada yaralanan kişilerin isimleri hastane girişine liste halinde asıldı. Güvenlik güçleri kızılaya çıkan tüm yolları kapatırken ikinci bir patlama karşı bölgeyi boşaltarak güvenlik çemberine aldı. Patlamanın neden kaynaklandığını belirlemek üzere olay yeri incelemeye alınırken yanan araçlar itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Gördü tanıklardan alınan bilgilere göre patlamanın bomba yüklü araçtan gerçekleştiği belirtildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK tarafından kızılayda meydana gelen patlama sonrası yayın yasağı getirildi. Yayın yasağı sonrası olay oluş anı ve hemen sonrasında meydana gelen görüntülerin verilmesinin yasaklandığı belirtildi.

Ankara Kızılay'da meydana gelen şiddetli patlamada ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı.

Günün Diğer Haberleri