Kızılay Patlamasında Kahraman Şöför Yaralılara yardım etmiş

Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hurdaya dönen yolcu otobüsünün sürücüsü Necati Yılmaz, patlamanın hareket halindeyken gerçekleştiğini söyledi

AKTÜEL - 2016-03-14 12:54:54

Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hurdaya dönen yolcu otobüsünün sürücüsü Necati Yılmaz, patlamanın hareket halindeyken gerçekleştiğini söyledi. Yılmaz, ''Bir yandan kanamam devam ederken bir yandan da dolaşıyordum. Can havliyle dışarı çıkmak isteyen yaralılara yardımcı olmak istedim'' diye konuştu.

Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Sıhhat Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde teavisi devam eden Necati Yılmaz, kullandığı Esertepe-Kızılay-Bakanlıklar seferini yapan 284 numaralı otobüste 10'un üzerinde yolcu bulunduğunu söyledi.

''PATLAMA HAREKET HALİNDEYKEN OLDU''

Zafer Çarşısı karşısındaki duraktan saat 18.40'ta yolcu aldığını, patlamanın otobüs hareket halindeyken olduğunu ifade eden Yılmaz, otobüsün parçalanan camından dışarı fırlayıp bir müddet yerde yattıktan sonra önünde bulunan halk otobüsüne yöneldiğini anlattı.

"YARALILARIN ÇIKARILMASINA YARDIMCI OLDUM"

Halk otobüsünde bulunanların dışarı çıkmaya çalıştığını belirten Yılmaz, "Dışarı ilk çıktığımda şuurum yerindeydi. Bir yandan kanamam devam ederken bir yandan da etrafı dolaşıyordum. Can havliyle dışarı çıkmak isteyen yaralılara elimden geldiğince yardımcı olmak istedim. Otobüse yöneldim. Birkaçının çıkarılmasına yardımcı oldum" dedi.

Yüzünde, el ve bacaklarında yanıklar bulunduğunu, genel vaziyetinin ise iyi olduğunu ifade eden Yılmaz, en kısa vakitte görevine dönmek istediğini kaydetti.

Günün Diğer Haberleri