Canlı Bombanın Kimliği İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı.

Ankara'yı kana bulayan bombalı saldırının ardından, bu saldırıyı gerçekleştiren vatan haini 24 yaşındaki Seher Çağla Demir tarafından olayın gerçekleştiği netlik kazandı.

GÜNCEL - 2016-03-15 15:19:01

İçişleri Bakanlığı, Kızılay'da 37 Türk Vatandaşının yaşamını yitirmesine kapı aralayan hain saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliğini ve arkasındaki terör örgütünü ayrıntıları ile açıkladı. Bakanlık, failin Seher Çağla Demir olduğunun kesinleştiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama sonrası, "13 Mart 2016 günü Ankara Atatürk Bulvarı üzerinde hareket halindeki bomba yüklü bir araçla otobüs durağında bekleyen kişilere yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısının aydınlatılmasıyla alakalı olarak yapılan çalışmalar neticesinde, hain saldırıyı yapan kişinin, 1992 doğumlu Kars/Kağızman nüfusuna kayıtlı Seher Çağla Demir olduğu, şahsın 2013 tarihinden itibaren bölücü terör örgütü PKK içinde bulunduğu, daha sonra Suriye'ye geçtiği ve YPG terör örgütü içerisinde terör eğitimi aldığı kesinleşmiştir. Konuyla alakalı tahkikat bütün detayları ile devam etmektedir" denildi.

Açıklamada, "Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle mücadele ile ilgili yürütülen çalışmalar aynı kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi.



KOD İSİMİ AVAŞİN

Terörist Seher Çağla Demir’in 2013 seneninde terör örgütü PKK’nın sözde Serhat eyaletinde (Ağrı-Iğdır-Kars-Erzurum-Ardahan bölgesi) örgütün dağ kadrosuna katıldığı ve Avaşin kod isimi kullandığı belirlendi. Demir’in ortadan kaybolmasının hemen ardından ailesi, 2013’te, kızlarının kaybolduğunu, PKK tarafından kaçırılıp, dağa götürüldüğünden şüphelendiklerini belirterek polise müracaat etti. Bunun üzerine Demir ile ilgili ‘terör nitelikli şahıs ve terör örgütü azalığından’ arama kaydı oluşturuldu. Demir’in 2013 yılında hakkında açılan davanın ardından illegal yollardan yurtdışına çıkış yaptığı, PKK kamplarında silah ve bomba eğitimi aldığı belirlendi.


 

Günün Diğer Haberleri