HDP Fezlekeleri Başbakanlığa gönderildi.

(HDP) partisinden 8 milletvekili hakkındaki 9 fezleke Başbakanlık'a gönderildi. Bu fezlekelerin detayları arasında terör propagansı yapmak yer alıyor.

SİYASET - 2016-03-15 21:00:43

Son zamanlarda artan törör olaylarının ardından verdikleri destekler ve propagandalar nedeniyle (HDP) 8 milletvekili hakkındaki 9 fezleke Başbakanlık'a gönderildi

HDP'li 8 milletvekilinin dokunulmazlığını ve yetkilerilerini kapsayan dosya Başbakanlık'a gönderildi.

ilgili fezleke hazırlanan milletvekilleri; Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez, Çağlar Demirel, İmam Taşçıer, Feleknas Uca ve Adem Geveri ile Gülser Yıldırım.

Fezlekeler HDP'nin terör örgütü propagandası yapmasıyla başlatılan soruşturmalar dahilinde hazırlandı.

Geçtiğimiz hafta aralarında HDP Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş yanı sıra Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 5 HDP'linin fezlekeleri Türkiye Büyük Ulus Meclisi'ne gönderilmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisi ve partisinden 4 milletvekiliyle alakalı fezlekelerin TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Başkanlığı'na gönderilmesiyle alakalı olarak, "Fezleke gitme prosedürü zati budur. Bugüne kadar olan bütün fezelekeler bu şekilde Meclis'e gitti. Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, oradan da meclise gider. Biz milletvekillerimizle beraber bir tek örgüte azayız o da Halkların Demokratik Partisi'dir. Başka da hiç bir örgüte aza olmadık, olsaydık da hiç korkmadan
söylerdik" demişti.




Günün Diğer Haberleri