HDP Nevruz için İstanbul Valiliğinden Olumsuz Yanıt Aldı.

HDP, İstanbul'da Nevruz kutlaması için yapılan başvuruya, İstanbul Valiliği'nden olumsuz yanıt geldiğini açıkladı.

GÜNCEL - 2016-03-16 15:47:08

HDP,tarafından İstanbul'da Nevruz kutlaması için yapılan müracaata, İstanbul Valiliği'nden negatif cevap geldiğini açıklandı.

HDP İstanbul Nevruz Miting Tertip Komitesi başkanı Suat Çorlu, Pazar günü Bakırköy Pazar Alanı'nda yapmayı tasarıladıkları Nevruz kutlamasına İstanbul Valiliği tarafından müsaade edilmediğini ayrıntıları ile açıkladı.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Şehir Eş Başkanı Cesim Asil ve İstanbul Nevruz Miting Tertip Komitesi azaları, 20 Mart Pazar günü Bakırköy Pazar Alanı'nda yapmayı planladıkları Nevruz kutlaması ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

"NEVRUZ ETKİNLİKLERİMİZ YASAKLANIYOR"

İstanbul Valiliği'ne ihtiyaç duyulan müracaatları yaptıklarını belirten Komite Başkanı Suat Çorlu, "Vilayet ne 20'sinde ne 21'inde İstanbul hudutları içinde gerçekleştirilecek bir nevruz etkinliğine müsaade etmeyeceğini duyurdu. Ülkenin değişik yerlerinde farklı gerekçelerle şu anda Nevruz etkinliklerimiz yasaklanıyor. Bir takım yerlerde günle alakalı bir takım yerlerde Mardin gibi 1 aylık yasaklarla Nevruz etkinlikleri engellenmek isteniyor. Valiliğin bize bildirimde bulunduğu karar şöyle: Talebiniz, ülkemiz ve bölgemizde olan terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provakatif eylem ve olaylar olabileceği, açık hava toplantısına katılacaklar da dahil halkın huzur, güvenlik ve esenliğinin kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına sebebiyet verebileceği değerlendirerek 5442 sayılı Şehir İdaresi Yasanın 11/c maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasayı'nun 17. maddesi çerçevesinde uygun görülmemiş, yasaklanmıştır" dedi.

"YASAKLANMASI KABUL EDİLEMEZ BİR VAZİYET"

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da, " Nevruz gerçekten halkların bayramıdır ve barışçıl bir gösteri herkezin hakkıdır bu yüzden yasaklanması kabul edilemez bir vaziyet" dedi. HDP Eşbaşkanı Cesim Asil ise "Güvenlik ve benzeri kaygılarla görmezden gelme keyfidir. Valiliğin almış olduğu kararı keyfi, antidemokratik, hukuk dışı bir karar olduğunu söylüyor ve bunu sahiden doğru bulmadığmızı dile getirmek istiyorum" diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri