PKK'lıların Tunceli'de döşediği patlayıcı imha edildi

Tunceli'de Bali deresi mevkiinde karayoluna döşenen 600 kilolık patlayıcı askerler tarafından imha edildi.

GÜNCEL - 2016-03-17 14:19:04

Tunceli'de güvenlik güçleri PKK'lıların şehir merkezine yakın bölgelerde eylem yapmak için araştırma yaptığını belirledikten sonra Şehir Jandarma Komutanlığı ile 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı ortaklaşa özel eğitimli profesyonel askerlerle beraber hava destekli operasyon başlattı.

600 KİLOLUK PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Operasyon dahilinde Sikorsky helikopterlerle Tunceli-Ovacık karayolu üzerindeki Munzur Vadisi Bali Deresi, Laç Deresi, Venk Köprüsü bölgelerine askerler indirilirken, bölgeye karadan da zırhlı araçlarla askerler gönderildi. Anka isimli yerli imalat İHA'nın Tunceli üzerinde yaptığı bulgu uçuşları esnasında hareket halindeki PKK'lıların belirlemesi ile başlatılan operasyonlarda Bali Deresi yakınlarında karayoluna mutfak tüpleri içinde hazırlanan 300'er kilodan oluşan iki aynı noktasına toplam 600 kilo el yapımı patlayıcı tuzaklandığı belirlendi.

OPERASYON SÜRÜYOR

Bölgede güvenlik tedbirleri alınarak Tunceli-Ovacık karayolu bugün saat 12.00 ile 14.00 saatleri arasında erişime kapatıldı. Alınan tedbirlerin hemen peşinden iki ayrı bombalar yerinde imha edildi. Şiddetli patlamada oluşan çukurlar ise karayolları ekipleri tarafından kapatıldı. Bölgede PKK'lılar tesirsiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor.

Günün Diğer Haberleri