Diyarbakır'da Bombalı Araç yakalandı

Diyarbakır'ın hani ilçesinde Hürriyet İlköğretim Okulu Merkez Caddesi üzeri Hükümet Konağına 50 Metre uzaklıkta güvenlik kontrolü yapan emniyet güçleri tarafından şüpheli araç içerisinde 150 kilo patlayıcı yakalanmıştır.

GÜNCEL - 2016-03-18 13:07:40

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Hani ilçesi Merkez Semti'nde 17.03.2016 tarihinde Hürriyet İlköğretim Okulu Merkez Caddesi üzeri Hükümet Konağına 50 metre uzaklıkta, Emniyet Amirliği ekiplerince yapılan devriye görevi esnasında, saat 22.00 sıralarında park halinde şüpheli bir araç görülmüştür. Kaza Emniyet Amirliği'nce yapılan plaka sorgulaması neticesinde aracın, bomba yüklü araç olduğunun belirlemesi üzerine Diyarbakır Şehir Emniyet Müdürlüğü'nce bomba imha uzmanı ekip gönderilmiştir.

İçerisinde 3 adet tüp içinde 150 kilogram patlayıcı madde bulunan araç, uzman ekiplerce çevre güvenliği alındıktan sonra kontrollü şekilde tesirsiz hale getirilmiştir. Mevzu bahis bombanın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programında patlatılması düşünüldüğü değerlendirilmektedir. Olayla alakalı olduğu değerlendirilen 1 kişi gözaltına alınmıştır. Güvenlik kuvvetlerinin dikkati sayesinde olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara ara vermeden ve kararlı bir şekilde devam edilecektir.”


Günün Diğer Haberleri