İstanbul İstiklal Caddesi'nde patlama Çok Sayıda Yaralı Var

İstanbul İstiklal Caddesi'nde patlama Çok Sayıda Yaralı Var, Patlamanın canlı bombanın neden olduğu düşünülüyor.

GÜNCEL - 2016-03-19 09:37:53

CNN Türk'ün haberine göre patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. Patlamada, 5 kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Canlı bombanın bir yere giderken patladığı ve canlı bombanın amacının kalabalık bir yere gitmek olduğu ancak erkenden patladığı iddia ediliyor.İstiklal Caddesi'ne araç giriş çıkışı yasaklandı, yol kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi. Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araçgirişine izin verilmiyor.

Olayda yaralananlar olduğu bildirildi. İstiklal Caddesi üzerinde helikopter uçuyor şu an...

Patlama Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk ediliyor.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'i ağır 5 yaralı
Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi : 2'si ağır 10 yaralı
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 2 si çocuk 6 yaralı
Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi : İsrail yurttaşı 3 yaralı

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, "İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Kumanda Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 bakımından gelmiş olup, saat 11.04'de ambulanslarımız olay yerine erişmiştir. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir" açıklamasında bulundu.

 



 

Günün Diğer Haberleri