Ukraynalı ünlü piyanist Vadim Holodenko Evde 2 çoçuğunun Cesedini Buldu

Ukraynalı tanınmış piyanist Vadim Holodenko, beş ve bir yaşlarındaki kızları Nika ve Michaela'yı ayrı yaşadığı eşi Sofya Tsigankova'nın evinde ölü olarak buldu

DÜNYA - 2016-03-20 11:19:32

Ukraynalı tanınmış piyanist Vadim Holodenko, beş ve bir yaşlarındaki kızları Nika ve Michaela'yı ayrı yaşadığı eşi Sofya Tsigankova'nın evinde ölü olarak buldu. Rus Tsikangova'nın da bıçak darbeleriyle ağır yaralandığı belirtildi.

Olay, perşembe günü AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'nin Texas eyaletine bağlı Fort Worth şehrinde yaşandı. Holodenko'nun kızlarını almak için eve gittiği belirtildi.

Dünya medyası,  tarafından tanınmış kişi piyanistin, yatak odalarında Nika ve Michaela'nın cansız bedeniyle karşılaştığını yazdı.

Polis, 50 bin dolar meblağındaki saygın Van Cliburn Beynelmilel Piyono Yarışması'nı kazanan Holodenko'nun kuşkulu olarak değerlendirilmediğini izah etti.

OLAY CİNAYET OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Independent'ın haberine göre; polis şefi David Babcock, 31 yaşında olan Tsigankova'nın iyileşir iyileşmez akıl sağlığının değerlendirileceğini açıkladı.

Babcock medya toplantısında, Tsigankova'nın kendi kendini bıçaklayıp bıçaklamadığına ait bir değerlendirme yapmadı. 

Eve zorla girildiği istikametinde bir kanıt bulunmazken, polis olayı cinayet dahilinde soruşturuyor.

Holodenko, korkunç olayın hemen peşinden yaptığı izahta, "Çocuklarımın kaybı sonsuza kadar benimle olacak. Lakin Fort Worth sakinlerinin ve dünyanın her yerinden bana ileti gönderenlerin desteğini hissettiğimi de söylemek isterim" diye konuştu.

KOMŞULARI ANLATTI: ÇOK ÖZENLİ BİR ANNEYDİ

Mahkeme dokümanlarına göre; 2010 seneninde evlilik yapan Holodenko ve Tsigankova çifti, geçen sene Ağustos ayında evleri ayırken, Kasım ayında da boşanma davası açtı.

Amerikan NBC televizyonunun haberine göre; çiftin komşuları Terri Messer, Tsigankova'nın çok özenli bir anne olduğunu ve çocukları dışarıdayken onları yakından izlediğini söyledi.

Günün Diğer Haberleri