Böyle İğrençlik Görülmedi, Kızının arkadaşını taciz etti

Kızının arkadaşı tarafından iftiraya uğrayan baba taciz suçmaları nedeniyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNCEL - 2016-03-21 12:46:48

Kayseri’de evlerine misafir olarak gelen kızının arkadaşı 15 yaşında olan N.T.’yi taciz ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Fikret Y., 6 sene 8 ay mapus cezasına çarptırıldı.

Olay, 2015 yılı Kasım ayında,merkez Kocasinan ilçesi Fevzi Çakmak Semti’ndeki evde gerçekleşti. İddiaya göre, Fikret Y., evine gelen kızının arkadaşı N.T.’ye kimsenin olmadığı bir sırada cinsel istismarda bulundu. Yapılan şikayet üzerine gözaltına alınan Fikret Y., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OLAYI REDDETTİ

Açılan davanın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz Sanık, mağdur genç kız ve avukatları hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen sanık Fikret Y., mağdurun kızının arkadaşı olduğunu belirterek, "Ben cinsel saldırıda bulunmadım. Olay günü kızım çarşıdaydı. Eşim de bakkala ekmek almaya gitti. Mağdura yönelik anlatıldığı gibi cinsel bir saldırım olmadı" diye konuştu. Polisteki ifadesi ile mahkemedeki ifadesi birbirinden değişik olan N.T., sanığa iftirada bulunduğunu söyledi.

Mahkeme savcısı, sanık Fikret Y.’nin, ’çocuğun kolay cinsel istismar’ suçundan cezalandırılmasını, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise beraatını istedi. Yapılan yargılama nihayetinde mahkeme kurulu, Fikret Y.’nin ’basit cinsel istismarda bulunduğu’na hükmederek sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasının  hemen ardından Fikret Y.’nin eşi ve kızı sinir krizigeçirdi.


 

Günün Diğer Haberleri