Belçika'ya Giriş ve Çıkışlar Kapatıldı.

Belçika Terör saldırılarının ardından tüm sınırlar kapatıldı ve Güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.

DÜNYA - 2016-03-22 11:43:21

Belçika'nın başkentinde peş peşe yaşanan terör saldırılarının hemen ardından ülkede güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı. Olağandışı hal ilan edilen Belçika'da sınırlar kapatıldı, asker ve polis sokaklara indi. Bir hayli AB üyesi ülke hudutlarında ve havalimanlarında güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkardı.

BELÇİKA'DA HAYAT DURDU

Belçika'nın başkenti Brüksel'de ilan edilen terör nedeniyle hayat durdu. Resmi müesseseler, alışveriş merkezleri, okullar ve toplu taşıma araçları gün boyu kapalı kalacak. Brüksel'in Zaventem Havaalanı'nda da güvenlik kontrollerinin sıkılaştırıldığı dile getirildi.



EK ASKERİ BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

Patlamaların ardından Belçika Hükümeti Brüksel'e 225 ek askeri birlik gönderme kararı aldı.

HUDUT KAPATILDI

Belçika yayın kuruluşu RTBF, Brüksel'deki saldırıların ardından Fransa sınırının kapandığını duyurdu.

GRAND PLACE ALANI BOŞALDI

Brüksel'in en çok ziyaret edilen Grand Place alanında normal günlerde turistler vatandaşlar dolaşırken güvenlik tedbirlerinin en üst düzeye çıkmasıyla beraber alanı askerler ve medya üyeleri doldurdu. Normal hayatta gece ve gündüz çok hareketli olan Grand Place alanında şuan suskunluk hakim.



HER KÖŞE BAŞINDA ASKERLER NÖBETTE

Brüksel'in en hareketli alışveriş merkezi olan Nieuwstraat caddesinde de gün boyu kepenkler kapalı tutuldu ve her köşe başında askerler nöbet tuttu. Sokağın başlarına da araçların girememesi için çelik bariyerler yerleştirildi.

1600 EK POLİS GÖREVE BAŞLADI

Fransa hükümeti hudutlarda ve toplu taşıma araçlarında güvenliği artırmak için ek 1600 polisi devreye sokma kararı aldı.
KRİZ KOMİTESİ TOPLANACAK

İngiltere Başbakanı David Cameron, Brüksel'deki patlamaların hemen peşinden kriz komitesini toplayacağını ifade etti.

UÇUŞLAR VE HIZLI TREN SEFERLERİ DURDURULDU

Brüksel'de inmesi tasarılanan uçaklar Hollanda'ya yönlendiriliyor.

Diğer taraftan Londra ve Brüksel arasındaki uçuşlarla hızlı tren seferlerinin durdurulduğu duyuruldu. Hollanda silahlı gücü da hava meydanı ve hudutlarda güvenlik tedbirlerini artırma kararı aldı.



Günün Diğer Haberleri