Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Cephanelik Gibi

Şehremini Gençlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'ne yapılan Aramalarda DUVAR ARASINDAKİ GİZLİ KISIMDA 16 SİLAH, 7 POMPALI TÜFEK yakalandı.

GÜNCEL - 2016-04-08 13:32:59

İstanbul Fatih ilçesinde bulunan, Şehremini Gençlik ve Uyuşturu ile Mücadele Derneği'ne yapılan operasyonda gizlenmiş bölmelere yerleştirilmiş olan silahlar ele geçirildi.baskın sonrası 6 kişi gözaltında. alındı. Şüphelilerden M.İ. ve A.Y.'nin "Ebu Zer" ve "Ebu Katade" kod isimleriyle kullandıkları Sosyal Medya hesapları üzerinden İŞİD ile ilgili paylaşımların yapıldığı ve bu nedenden dolayı İŞİD ile bağlantılarının olabileceğininin araştırıldığı güvenlik ekiplerince bildirildi.

HERŞEY BİR İHBAR ÜZERİNE BAŞLADI

İstanbul emniyet Müdürlüğü'ne Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri daha kurulma evresinde bulunan "Şehremini Gençlik ve Uyuşturucu Mücadele Derneği"nde çok sayıda silah bulunduğu yönünde kısa bir süre önce ihbar aldı.Polis ekipleri, yaptığı çalışma neticesinde yeni kurulan ve resmi açılışı daha yapılmamış olan derneği takibe alarak bir takım kişilerin dernek binasında silah satışı yaptığını belirleyerek operasyon kararı aldı.



DUVAR ARASINDAKİ GİZLİ KISIMDA 16 SİLAH, 7 POMPALI TÜFEK

Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri Bağcılar, Bahçelievler, Güngören'de bulunan evlere ve Fatih'te bulunan dernek binasına bir gün önce eş vakitli baskın düzenledi. Polis ekipleri, baskın yaptığı evlerde farklı bir suç unsuruna rastlamadı.

16 silah, 7 pompalı tüfek, 21 şarjör, 110 kurşun ele geçirdi.

6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda dernek kurucularından M.İ.'nin de aralarında bulunduğu A.Y., E.B., M.Y., T.D. ve 16 yaşında olan Y.E. yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

DERNEK KURUCUSUNUN UYUŞTURUCUDAN KAYDI VAR

Emniyette yapılan ayrıntılı incelemede şüphelilerin birden fazla suçtan kaydının olduğu ortaya çıkarken, dernek kurucularından M.İ.'nin 'Uyuşturucu', 'Hırsızlık' ve 'Polise direnç' suçlarından kaydı bulunduğu belirlendi.

SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN IŞİD PAYLAŞIMLARI VE SİLAH SATIŞI

Emniyet görevlileri, şüphelilerden M.İ. ve A.Y.'nin "Ebu Zer" ve "Ebu Katade" kod isimleriyle açtıkları sosyal medya hesaplarında terör örgütüIŞİD'e yönelik paylaşımlar yaptıkları ve silah satışlarını bu hesaplar üzerinden yaptıklarını kaydetti.

Günün Diğer Haberleri