Araç muayenesinde ağır kusur düzenlemesi

Araç Muayenesi sırasında tamir gerektirecek derecede araç eksikleri bulunan araçların muayene raporunda bu eksikler ağır kusur olarak gösterilecektir.

GÜNCEL - 2016-04-16 21:05:47

Araç Muayene istasyonlarının açılması ve işletmesi ile beraber Muayene esnasında hafif kusurlu olarak sayılmayacak olup, muayene raporunda ağır kusurlu olarak görükecek olmasına dair yönetmenlikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü girdi.

AĞIR KUSUR KONUSUNDA DÜZENLEME

Araç muayeneleri esnasında ortaya çıkan sorunların hafif kusurlu görülüyor olması üzerinde yapılan değişiklikler ile beraber bu eksikliklerin "Ağır Kusur" olarak muayene raporunda yer almasına karar verildi.

TEKRAR MUAYENE'DEN ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

Muayene sonrası verilen raporun bir örneği araç sahibine verilecek. Rapor'da yer alan eksikliklerin giderilip, giderilmediği muayene esasında tekrar kontrol edilecek ve bu sorunları giderenlerin muayene'den geçmesi gerekiyor. Muayenesi yapılacak aracın aynı ilde yer alan istasyonlara elindeki rapor ile giderek ücretsiz tekrar muayenelerini yaptırabilecek. Tekrar Muayene için verilen süre 1 Ay olarak belirtiliyor. Bu süreyi geçenlerden tekrar ücret talep edilecek.

Günün Diğer Haberleri