23 Nisan'da bankalar açık mı?

Bilindiği üzere 23 Nisan Cumartesi gününe gelmesi sebebi ile bütün devlet daireleri zaten tatil. peki 22 Nisan Cuma günü Bankalar yarım gün mü çalışacak?Devlet daireleri Cuma günü tatil mi? okullar tam gün mü yoksa yarım gün mü tatil?

YAŞAM - 2016-04-19 13:38:29

 

 23 Nisan'da bankalar açık mı?

Bildiğiniz gibi yarın yani 23 nisan Cumartesi günü  23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı nedeni ile resmi tatil. Bu nedenle devlet dailereleri ve okullar kapalı olacak. 

22 Nisan'da okullar yarım gün mü?

22 Nisan Cuma günü bankalar tatil mi?

 

Bilindiği gibi 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizde kutlanmakta olup bu gün ülkemizde resmi tatil olarak özel kurumlar dahil olmak üzere kapalı konumdadır. Biz de en fazla sorulan sorulardan birisi olan 22 – 23 nisan 2016 bankalar açık mı sorusuna cevap hazırladık. Buna göre 23 Nisan 2015 tarihinin cumartesi gününe gelmesi nedeniyle bankalar kapalı durumdadır.

 

Ancak, cumartesi günü hizmet veren AVM ve havalimanlarındaki bankaların açık olup olmadığı da önemli bir konudur. Bankalar tarafından, ülkemiz içerisindeki tüm banka şubelerinin ( havaalanları ve AVM’ler dahil olmak üzere ) tamamının cumartesi günü mesai yapmadığı ve tatil olduğu konusunda yapılan açıklamaya göre cumartesi günü ülkemizde hiçbir banka şubesi işlem yapmayacaktır. Ancak 22 Nisan 2016 cuma günü tüm bankalar normal işlemlerine devam edecek olup havale ve EFT işlemleri standart banka havale EFT saatlerine göre onaylanacaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmî tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Bu bayram, TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edildi.

Sonra 1935’te 23 Nisan Millî Bayramı’yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927’de ilan ettiği ve ilki Atatürk’ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” adını verdi. Kaynak

Günün Diğer Haberleri