Üniversitelerde Sigara Kullanımına Yeni Düzenleme

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından Yapılan Açıklamalara göre Üniversitelerde Sigaraya yeni düzenlemeler geliyor.

GÜNCEL - 2016-04-20 11:32:48

Sahip olduğumuz en değerli olgu sağlık! İnsan hayatında sağlığın önemini en çok hastalandığımızda anlarız. Türkiye Cumhuriyeti devleti sağlık alanında harcamalarını azaltmak, vatandaşlarını daha sağlıklı bir geleceğe hazırlamak için bir çok yeni uygulamaya imza attı. İşte sağlık alanında atılan en son adımlardan biriside sigara kullanımı alanında geldi.

Bilindiği üzere ülkemizde son yıllarda sigara kullanımını azaltmak için bir çok uygulama yapıldı. Kapalı alanlarda sigara içilmemesi ile başlayan sigarasız alan uygulaması kapsamını sürekli genişletti. Bir çok hastalığın temel sebebi, bir çok hastalığında tetikleyicisi olan sigaranın kullanımın azaltılması için kahvehanelerden kafelere gece kulüplerinden , avmlere varana değin bir çok noktada sınırlamalara gidildi. Önceleri uygulama konusunda sıkıntılar yaşansa da kısa sürede ülke genelinde yaygınlaşan, denetimlerle kontrol altına alınan kapalı alanlarda sigara kullanımı, çocuk parkları, otobüs durakları gibi açık alanlarda da uygulanmaya başladı. Sigara kullanımını sınırlandırma amacı taşıyan en son uygulama ise üniversite kampüsleri içerisinde sigara satışının artık yasaklanacak oluşu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından duyurulan habere göre Türkiye’deki Üniversite kampüslerinde artık sigara satışı olmayacak. Tam olarak başlama takvimi belirtilmeyen açıklamada bu uygulamaya yakın zamanda geçileceği sayın bakanın yaptığı açıklamanın satır aralarından da okundu.

Günün Diğer Haberleri