Ankara saldırısının faili Elazığ'da yakalandı!

Geçtiğimiz yıl 10 Ekim günü Ankara Garı önündeki terör saldırısının ardından şüpheli sıfatı ile aranan Nihat Ürkmez bugün yakalandı. Nihat Ürkmez Elazığ-Bingöl karayolunda gözaltına alınıp Ankara'ya getirildi ve tutuklandı.

GÜNCEL - 2016-04-22 12:25:57

107 kişinin ölümüne neden olan Ankara garı önündeki patlamanın şüphelilerinden olan Nihat Ürkmez bugün Elazığ-Bingöl karayolunda gözaltına alındı. Ankara'daki patlama ile bağlantısı olduğu belirlenen Nihat Ürkmez gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirildi. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre Ankara saldırısı ile bağlantısı bulunduğu belirlenen Nihat Ürkmez'in Bingöl'den Elazığ'a gideceği bilgi polisleri harekete geçirdi. Elazığ, Bingöl ve Ankara Emniyet müdürlüğünün ortak çalışmasının ardından Ürkmez Elazığ-Bingöl karayolunda yakalandı. 

Elazığ'da yakalanan Ürkmez işlemlerinin ardından Ankara Emniyet müdürlüğü terörle mücadele ekiplerine teslim edildi. Ankara'ya getirildikten sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde sorgulanan Ürkmez'in tutuklanmasına karar verildi. 

107 kişinin hayatını kaybettiği 500 kişinin yaralandığı Ankara'daki saldırının ardından  Ankara  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Gaziantep'te bir dizi operasyon düzenlemişti. Düzenlenen baskınlarda ele geçirilen dijital verilerin incelenmesinin ardından Ürkmez'inde aralarında bulunduğu şüpheli isimlerine ulaşmıştı.

Günün Diğer Haberleri