Diyarbakır'da Askeri Üste Akıl Almaz Olay! Askeri Üssün İçinde Bulunan ATM Soyuldu!

Diyarbakır’da bir askeri üste yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Geniş güvenlik önlemleri ile korunan askeri üssün içinde bulunan banka şubesinin soyulması herkesi şok etti. Banka şubesinin ATM’sinden tam 271 bin 500 lira çalındı.

GÜNCEL - 2017-02-15 11:34:06

Diyarbakır’da bir askeri üste yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Geniş güvenlik önlemleri ile korunan askeri üssün içinde bulunan banka şubesinin soyulması herkesi şok etti. Banka şubesinin ATM’sinden tam 271 bin 500 lira çalındı.

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı içinde bulunan bir bankanın ATM'sinin soyulması herkesi şok etti. Geniş güvenlik önlemleri ile korunan Üsten 271 bin 500 lira para çalınmasının ardından bankada temizlik görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki K.A gözaltına alındı. K.A hakkında 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÜSTE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VARDI

15 Aralık 2014 günü Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki bir bankanın ATM'sinden 271 bin 500 lira para çalınmıştı. Hem banka şubesinde hem de askeri üste üst düzey güvenlik önlemleri varken, banka ATM’sinin nasıl soyulduğu herkes tarafından merak ediliyordu. Olay günü kameraların fişinin çekilmiş olduğunu fark eden görevliler, durumu hemen savcılığa bildirdi. Yapılan inceleme sonucunda çalışmayan ATM cihazına zarar verilmediğini ve zorlama olmadan paranın çalındığı belirlendi. Yedek anahtarın şubeden çalındığı ve hırsızlığın da bu şekilde yapıldığı ihtimali üzerinde durulurken, bankada temizlik görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki K.A gözaltına alındı.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ İŞTEN ÇIKARTILDI

 

Banka şubesinde temizlik görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki K.A’nın şüpheli sıfatı ile gözaltına alınmasından ve ifadesinin alınmasından sonra bankadaki işine de son verildi. K.A’nın ifadesi de ortaya çıkarken, K.A ifadesinde "Kasa ve ATM cihazına ait anahtarlar bir personelde bulunuyordu. Bankaya para geldiğinde askeri alan olduğu için ben gidip nizamiyeden alıyor, torbaları getirip banka yetkilisine teslim ediyordum. Bankada Şube Müdürü'nün kedisi vardı. Bu kediye sistem odasında yemek veriyorduk. Olaydan bir gün önce müdür beni çağırıp kedinin yemek yediği sistem odasını temizlememi söyledi. Temizlikten sonra kabloyu sistem odasındaki prizden çıkardım. Güvenlik kameralarının kablolarının takılı olduğu prizlere hiç dokunmadım. Sözde benim kameraları devre dışı bıraktığımı tespit etmişler. Daha önce yüklü miktarda paraları bana tek başıma taşıttılar. İstesem o zaman hırsızlık yapabilirdim." dediği öğrenildi. 

Günün Diğer Haberleri