TSK'nın Nefes Kesen Kış Tatbikatı

Kars’ta devam eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kış Tatbikatı nefes kesti. Karda kışta tatbikat yapan Mehmetçikler görenleri hayran bıraktı.

GÜNCEL - 2017-02-16 10:22:44

Kars’ta devam eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kış Tatbikatı nefes kesti. Karda kışta tatbikat yapan Mehmetçikler görenleri hayran bıraktı.

TSK’nın ağır kış koşulları altında Kars’ta Kış Tatbikatı devam ediyor. Tatbikatta TSK'nın ağır kış şartlarında imkan ve kabiliyetleri deneniyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kış Tatbikatı’na bin 378 personel katılıyor, tatbikatta aynı zamanda bin 281 değişik çapta silah da kullanılıyor.

ZORLU KOŞULLARDA TATBİKAT YAPIYORLAR

Kış Tatbikatı 2017 hakkında bilgilendirme yapan Genel Kurmay Başkanlığı, Kars'taki Akbaba Atışlı Tatbikat Alanı'nda 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca kış tatbikatının gerçekleştirildiğini söyledi.  Kış Tatbikatı’na hem Hava Kuvvetleri Komutanlığı hem de Kara Havacılık Komutanlığından unsurlar katılıyor.

İKİ YILDA BİR YAPILIYOR

Kış Tatbikatı 2017, iki yılda bir yapılıyor. Ağır kış koşulları altında geçen Kış Tatbikatı’nda birliklerin kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetleri deneniyor. TSK unsurlarının muharebe sahasını tüm boyutlarıyla canlandırılması, ateş ve manevranın senkronizasyonunun artırılması hedefleniyor. Birliklerin kış şartlarında arazide yerleşmesi, yaşaması, barınması, giyimi, ikmal ve bakım faaliyetleri gibi temel konular tatbikatta  gerçekleştiriliyor.

BİN 378 PERSONEL TATBİKATA KATILIYOR

Kış Tatbikatı 2017’ye bin 378 personel katılıyor. Ayrıca tatbikatta 330 değişik cinste araç ve bin 281 değişik çapta silah kullanılıyor. Azerbaycan ve Gürcistan temsilcileri ile 40 civarında yabancı askeri ataşe de tatbikatın bugün yapılacak seçkin gözlemci gününe katılması bekleniyor.

 

 

Günün Diğer Haberleri