Hamas: Yakın zamanda ateşkes yok

Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalar devam ediyor. Filistin Otoritesi Başkanı Mahmus Abbas'ın Mısır televizyonuna, bu hafta diplomatik bir sürprize hazırlandığını söylemesinin ardından, Hamas, Pazartesi günü açıklama yaparak, ateşkeste hiçbir ilerleme kaydedilmediğini söyledi. İsrail ise, Gazze şeridi sınırına yakın kasabalarda yaşayan yüzlerce İsrailliyi tahliye etti.

DÜNYA - 2014-08-26 13:12:43

Filistin Otoritesi Başkanı Mahmus Abbas'ın, Mısır televizyonuna bu hafta diplomatik bir sürprize hazırlandığını söylemesi, Hamas tarafından "hiçbir ilerme yok" şeklinde yanıtlandı. Hamas, bölgede yakın zamanda diplomatik bir çözüm beklenmediğini ifade etti.

Gazze'de olayların patlak vermesiyle, Gazze şeridine yakın yerlerde oturan İsrailli vatandaşlar, evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Ancak ateşkesin sağlanmasıyla evlerine dönen İsrailliler, saldırıların tekrar başlamasıyla, Gazze'yi terk ediyor. Eve döndüğünde çok mutlu olduğunu söyleyen İsrailli vatandaşlar, yeniden yerlerinden olmalarına üzüldüklerini ifade ediyor.

 

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneydoğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'nde bulunan devlete ait "Ali Bin Ebi Talib" ve Şucaiyye Mahallesi'nde yer alan "Muin Besisu" okulları ile merkezdeki 14 katlı bir binayı ve Gazze'nin Rimal Mahallesi'nde bulunan Filistin Yasama Meclisi binasını bombaladı.

 

2 BİN 135 ÖLÜ, 10 BİN 918 YARALI

İsrail savaş uçakları salı gününün ilk saatlerinden bu yana evler, ticari merkezler, kamu binaları ve tarım arazilerine yönelik yoğun saldırılarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda, 578'i çocuk, 261'i kadın, 102'si yaşlı olmak üzere 2 bin 135 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 918 kişi yaralandı.

 

13 FİLİSTİNLİ CASUS TESLİM OLDU

Öte yandan, Gazze'de, İsrail için casusluk yaptıkları anlaşılan 13 kişinin, Filistinli emniyet birimlerine teslim olduğu bildirildi.

 

Hamas'a yakınlığıyla bilinen El-Mecdu'l-Emni internet sitesinde yer alan haberde, casusluk yaptıkları iddia edilen 13 Filistinlinin direnişçilere teslim olduğu, haklarında açılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Gazze'deki Filistinli gruplara bağlı emniyet birimleri, geçen Cuma günü, İsrail için casusluk yaptığı belirlenen 18 kişiyi idam etmişti.

Günün Diğer Haberleri