Siyahi genç son yolculuğuna uğurlandı

ABD'nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde polis tarafından öldürülen silahsız siyah genç Michael Brown'un cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Siyahi gencin babası Brown, protestoculara seslenmiş ve cenazenin sessizce uğurlanmasını istemişti. Brown, son yolculuğuna olaysız uğurlandı.

DİĞER - 2014-08-26 14:17:39

ABD'nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde polis tarafından öldürülen silahsız siyah genç Michael Brown'un cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Tören öncesinde protestoculara seslenen siyahi gencin babası "Tek istediğim huzur" diyerek oğlunun cenazesini huzur içinde uğurlamak istediğini belirtmişti. Baba Brown, oğlunun cenazesini sessizce uğurladı.

 

18 yaşındaki Michael Brown'un polis tarafından vurularak öldürülmesi, nüfusun büyük çoğunluğunun siyah olduğu Ferguson kentinde protestolara yol açmıştı. Ferguson ve St Louis'de polis güçlerinin göstericilere sert müdahalesi büyük tepki çekmiş ve özellikle gece şiddetlenen polis - gösterici karşılaşmalarında birçok kişi gözaltına alınmıştı.

 

Dün düzenlenen geleneksel festivalde siyahi gencin babası mikrofonu eline alarak, cenaze töreninin bir 'öfke gösterisi'ne dönüşmemesi gerektiğini belirtmiş ve "Sadece hatırasına saygı duyulmasını istiyoruz" diye konuşmuştu. Baba Brown'un ardından mikrofonu eline alan ölen diğer siyahi gencin babası da aynı dilekte bulunmuştu.  Öte yandan Rahip Sharpton sözlerini "Yarın Michael Brown'ın isminin lekelenmesine yol açabilecek hiçbir şeyin yaşanmasını istemiyoruz" diyerek sonlandırmıştı.

 

CENAZE OLAYSIZ UĞURLANDI

Dünki cenaze törenine üç beyaz saray yetkilisi ile Missouri valisi Jay Nixon katıldı. Reuters haber ajansı Fereguson'un Pazar gecesini görece daha sakin geçirdiğini belirtti ve sokaklarda daha az sayıda polisin bulunduğu bilgisini verdi. Michael Brown'u öldürdüğü belirtilen polis memuru Darren Wilson maaşlı olarak açığa alınmış durumda. Ölen genç Brown'un ailesi ise polis memurunun bir an önce yargılanmasını istiyor. Cenaze törenine katılanlardan bazıları polis memuru Wilson'un suçlu bulunmaması durumunda Ferguson'da gerçek bir ayaklanma başlayabileceğini söylüyor.

 


Günün Diğer Haberleri