Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ'da Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da toplu açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalar yaparken, aynı zamanda milli birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

GÜNCEL - 2017-02-18 12:49:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da toplu açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalar yaparken, aynı zamanda milli birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Elazığ’da düzenlenen bir toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada bir konuşma yaparak, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşan referandum öncesinde bütün partilere seslenen Erdoğan,  "AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye gönül veren kardeşlerim hatta ve hatta HDP'ye gönül veren kardeşlerim size sesleniyorum. Bu birlik ve beraberlikte gelin birleşelim. " dedi.

ELAZIĞ’A YAPILAN YENİ HASTANEYE ŞEHİT FETHİ SEKİN’İN ADI VERİLECEK

Erdoğan, Elazığ’da yaptığı konuşmasında şehit Fethi Sekin’i de unutmadı. Fethi Sekin’in şehrinde çok sayıda kişinin şehadet mertebesine talip olduğunu söyleyen Erdoğan, kente yeni yapılan hastaneye de Şehit Fethi Sekin’in adının verileceğini açıkladı.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BİLMİYORLAR

Erdoğan konuşmasında Başkanlık sisteminin Türkiye’nin önünde yeni bir fırsat olduğuna değinerek, referandumun Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmek için bir fırsat olduğunu söyledi. Bir çok kişinin bu yeni sistemin artı ve eksisini bilmediğini bu nedenle de karşı çıkmaya devam ettiğini söyleyen Erdoğan, bazı kesimlerin ise kendi foyalarının ortaya çıkmaması için Başkanlık sistemini istemediğini söyledi.

REJİM DEĞİŞMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Türkiye’de bir rejim değişikliğinin söz konusu olmadığın belirtti. Yeni sistem için ilk adımların 2007 yılında zaten atıldığını söyleyen Erdoğan, 2010 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ise ikinci adım olduğunu söyledi.

5 YIL İSTİKRAR GARANTİ OLACAK

Sistemin çok net olduğunu belirten Erdoğan, yeni sistemde 5 yıllığına göreve getirilen Cumhurbaşkanının görevini anayasa çerçevesinde yapacağını, 5 yıl boyunca istikrarın garanti olacağını söyledi. Daha önce bu ülkede 25 günde bile hükümet değiştiğini söyleyen Erdoğan, istikrarın olduğu yerde kalkınmanın da olacağını belirtti.

 

 

Günün Diğer Haberleri