Dünyanın unuttuğu Darfur’a İHH’dan destek

Sudan'ın Darfur bölgesinde çıkan çatışmalar sonrası evsiz kalan mültecilere İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı el uzattı. Ekipler mültecilerin yaşadığı bölgede 43 evin açılışı gerçekleştirdi.

DİĞER - 2014-08-26 14:35:22

Libya, Çad ve Orta Afrika Cumhuriyeti ile çevrili bir alanda yer alan Darfur, dünyanın en büyük insani krizine sahne oluyor. Dünyanın neredeyse unuttuğu Darfur’a İHH İnsani Yardım Vakfı el uzattı.

 

KAMPTA YAŞAM MÜCADELESİ

Darfur'da geçen yıl, sudan ordusu ile isyancı gruplar arasında yaşanan çatışmalar sonucu milyonlarca insan yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalmıştı. Köyden Niyala merkezine göçen yaklaşık 2 milyon mülteci kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. Aileler derme çatma yerlerde zaman zaman su ve yiyecek bulmakta zorluk çekiyor. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren mültecilere, İHH İnsanı Yardım Vakfı sahip çıktı.

İHH bölgede "barınma projesi" kapsamında 74 ev açmak için çalışmalara başladı. Proje kapsamında, bölgeye giden ekipler ilk olarak 43 evin yapımı tamamlayıp, açılışını yaptı.

 

OKUL VE CAMİDE YAPILACAK

Niyala’nın dışında bulunan Amgonya bölgesinde yapılan evlerin açılışı İHH ekipleri ve devlet erkanlarının da katılımıyla gerçekleştirildi. Geri kalan 31 evin yapımı için çalışmalar devam ediyor. Hasır malzedemeden yapılan evlerin çatısı branda ile örtülüyor. Türkiye şartlarına göre kötü olan evler Darfur’da yaşanlara göre oldukça lüks. Vakıf yetkilileri ilerleyen zamanlarda bölgede okul, su kuyuları ve cami açmayı da planladığını açıkladı.

Günün Diğer Haberleri