Esed'e Bağlı Rejim Güçleri “FİL” Füzesi İle Sivilleri Vurdu 97 Yaralı

Suriye’de imzalanan ateşkese uymayan rejim güçleri sivilleri vurmaya devam ediyor. Esed’e bağlı güçler tarafından “Fil” adı verilen füze ile düzenlenen saldırıda 97 sivil yaralandı.

DÜNYA - 2017-02-19 20:13:35

Suriye’de imzalanan ateşkese uymayan rejim güçleri sivilleri vurmaya devam ediyor. Esed’e bağlı güçler tarafından “Fil” adı verilen füze ile düzenlenen saldırıda 97 sivil yaralandı.

Suriye’nin Başkenti Şam’ın doğusunda bulunan Kabun semtine Esed güçleri tarafından ''fil'' isminde olan roketlerle saldırı düzenlendi. 30 Aralık’ta imzalanan ateşkes anlaşmasına uymayan rejim güçleri sivilleri hedef aldı. Düzenlenen saldırıda 97 sivil yaralandı.

FİL ADI VERİLEN SANAYİ YAPIMI ROKETLE SALDIRI

Kabun mahalli koordinasyon üyesi Uveyd Awad, tarafından yapılan açıklamada, Suriye’nin başkenti Şam’ın doğusunda bulunan Kabun kentine sanayi yapımı ''fil'' isminde olan füzelerle saldırı düzenlendiği belirtildi. Yapılan açıklamada, sivillere yönelik olarak düzenlenen saldırıda, 97 sivilin yaralandığı belirtilirken, yaralıların bazılarının durumunun ciddi olduğu söylendi. 30 Aralık’ta Şam yönetiminin bir ateşkes anlaşması imzaladığını belirten Kabun mahalli koordinasyon üyesi Uveyd Awad, Esed güçlerinin hiçbir şekilde bu anlaşmaya uymadığını, son birkaç gün içinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Şam'ın Kabun semti ile Haresta ilçesi ve Doğu Guta bölgesinde saldırılar düzenlendiğini söyledi.

HALKI KAÇMAK İÇİN ZORLUYORLAR

Kabun mahalli koordinasyon üyesi Uveyd Awad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed yönetiminin Şam çevresinde muhaliflere yönelik dizgesel şekilde halkı tehcir ettiğini belirterek, halkın önce Dareyya sonrasında da Vadi el-Barada bölgesinde techire zorlandığını söyledi. Ayrıca Kabun mahalli koordinasyon üyesi Uveyd Awad açıklamasında, Doğu Guta'ya da saldırmaya başlayan Esad rejiminin, burada halkı rejim bölgelerine kaçmaya ve göçe zorladıklarını iddia etti.

 

 

Günün Diğer Haberleri