Kolombiya'da Boğa Güreşi Alanına Bombalı Saldırı 1 Ölü 30 Yaralı

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da boğa güreşi yapılan bir alanın yakınlarında patlama oldu. Patlamada, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

DÜNYA - 2017-02-20 09:06:59

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da boğa güreşi yapılan bir alanın yakınlarında patlama oldu. Patlamada, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da boğa güreşi alanına yapılan saldırı hakkında Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa bilgi verdi. Ülkenin yerel saati ile saat 11.40 sularında meydana gelen patlamada, 29 polis ve bir sivilin yaralandığı 1 polisin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

1 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

 

Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bombalı saldırıda John Herrera isimli 1 polisin hayatını kaybettiğini olayı kim ya da kimlerin yaptığının en kısa sürede bulunacağını ve boğa güreşlerinin de devam edeceğini söyledi. Bombalı saldırıda 29 polisin ve 1 de sivilin yaralandığı belirtildi. Yaralılar ambulanslarla çevrede bulunan hastanelere kaldırıldı. Patlamada bölgede bulunan iş yerleri de zarar görürken, polis ekiplerinin de olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Güvenlik güçleri olayın meydana geldiği yer ve çevresini tamamen kapattı. Bomba imha ekipleri, olay yeri ve yakınlarında başka patlayıcı olma ihtimaline karşı arama çalışmaları yaptı. Bütün şehirde polis tarafından helikopter destekli arama yapılıyor. 23 Ocak tarihinde Bogota'da 4 yıl aradan sonra Santamaria'da başlayan boğa güreşleri protesto edilmişti. Protesto gösterileri sırasında olaylar çıkmış ve yaralananlar da olmuştu. 

Günün Diğer Haberleri