Kurt, 6 kişiyi hastanelik etti

Sivas'ta kurt saldırısında yaralanan 6 kişi hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Yaralıların vücudunda ve yüzünde derin izler meydana geldi.

DİĞER - 2014-08-26 17:08:03

Sivas Yıldızeli Kalın köyü ve Damlacık köyü arasından geçen Kızılırmak çevresinde dün akşam, kurdun saldırdığı 6 kişi hastanelik oldu. Çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

69 yaşındaki Abdurrahman Kara, pancar sulamak üzere gittiği tarlasında saat 18:30'da kurdun saldırısına uğradı. Yaklaşık 15 dakika kurtla boğuşan Kara, ellerinden ve yüzünden yaralandı. Kara, kurdun saldırısının ardından traktöre sığınıp eşini aradı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

15 DAKİKA KURTLA BOĞUŞTU

Kara yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Pancar suluyordum sonra motorun yanına gittim. Motordaki fıskiyeleri, onları torbaya doldurayım da abdest alayım dedim. Ayakkabımı da giymedim çizmelerimi çıkarttım. Şöyle soluma döndüm ki hemen arkamda. Yüzüme atladı. Elimle kafasını tuttum elimi ağzına soktum boynunu büktüm yatırdım, oraya yatırınca baya uğraştık yoruldum. Sonra dedim ki bununla başa çıkılmaz yoruldum mu bu beni de halt eder. Bıraktım kaçtı ben motora bindim kapıyı örttüm. Boğuşma, 10-15 dakika sürmüştür rahat, baya uğraştık bırakmadım kaçırtana kadar. Bindim motora bu dolandı geri geldi, kapının alt tarafında camı var kafayı oradan soktu camı da kırdı. Vurdum gitti gene geldi ayakkabıyı ayağımdan çekti."”

 

KURDU BOĞARAK ÖLDÜRDÜ

Sabah saatlerinde çocukları ile tarlada çalışmayan giden Yıldızeli'nin Kalın köyünde yaşayan 40 yaşındaki Kemal Keleş te aynı kurdun saldırısına maruz kaldı. Yüzünde ciddi derecede yaralar oluşan Keleş, kurdu ırmakta boğarak öldürdüğünü söyledi.

Keleş, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sabah 6.30-7.00 civarlarında pancar suluyordum. Traktörümün yanına gitmiştim. O anda arkadan kurt saldırdı. Geri döndüğümde baktım ki kurt. Kurt yüzüme saldırınca sırtımızın üstüne ikimiz beraber Kızılırmak'a düştük. O anda kurdun boğazına çöktüm suda boğdum kurdu."

 

Ailecek Kızılırmak kenarına pikniği giden Topçu ailesi de aynı kurdun saldırısına uğradı. Kurdun saldırısı sonucu Ahmet Topçu (50), Zehra Topçu (45), Ali Topçu (45), İsmet Topçu (32) yaralandı. Hafif şekilde yaralanan Zehra, Ali ve İsmet Topçu taburcu edilirken, kollarında ve parmaklarında kesikler meydana gelen Ahmet Topçu Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi Servisi' nde tedavi altına alındı.


Günün Diğer Haberleri